De nieuwe Op1-host is… Jort Kelder!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De nieuwe Op1-host is… Jort Kelder!

De nieuwe Op1-host is… Jort Kelder!

|
|

Laatste update:

Sander Schimmelpennick maakte vandaag bekend dat hij stopt als host bij de talkshow Op1, en zijn opvolger is al gevonden! Schimmelpennincks opvolger bij Op1, is zijn vóórganger als hoofdredacteur van Quote. We hebben het natuurlijk over Jort Kelder.

Sander Schimmelpenninck liet vandaag weten dat hij het presenteren van Op1 maar ingewikkeld vond. Of eigenlijk: niet ingewikkeld! Volgens de presentator is het niet meer dan “een beetje ja-knikken, empathisch meedoen en de autocue lezen.” Zijn collega Tijs van den Brink dacht daar anders over, en natuurlijk ontstond daar op social media weer gebitch over. Het past wel een beetje bij Schimmelpennincks neiging om buiten Op1 om voor vuurwerk te zorgen.

Jort Kelder Op1

Anyway, Jort Kelder is natuurlijk een graag geziene gast in talkshows, en was schijnbaar in de race om Matthijs van Nieuwkerk op te volgen, in de vervanger van De Wereld Draait Door. Uiteindelijk werden Fidan Ekiz en Renze Klamer de gelukkigen.

Kelder zorgde recent óók voor nogal wat ophef, toen hij zei dat de coronamaatregelen de economie verpestten “om 80-jarigen te redden die te dik zijn.”

Jort Kelder zal Op1 presenteren met Welmoed Sijtsma, die wél bij de talkshow actief blijft.

Lees verder