1,2 miljoen kijkers zien veelbesproken Jort Kelder in Op1

Jort Kelder in Op1

Ruim 1,2 miljoen mensen zaten gisteren voor de buis om te zien hoe Jort Kelder in talkshow Op1 zijn veelbesproken corona-uitspraken mocht verdedigen slash onderbouwen. Voor- en tegenstanders vochten elkaar ondertussen de tent uit op twitter.

Programmamaker Jort Kelder opende gisteren naar eigen zeggen een discussie die 'gevoerd moet worden' omtrent de coronacrisis. "Hoeveel economische schade is ons het redden van mensen waard die waarschijnlijk daarna binnen 2 jaar doodgaan?", vroeg hij zich af.

Dikke 80-plussers

In zijn inmiddels veelbesproken interview met Omrop Fryslân haalt Jort onder meer het volgende aan. "We zijn 80-plussers die te dik zijn en gerookt hebben aan het redden. Dat is statistisch dus wel wat er gaande is." Gisteren zat hij dus in Op1, waar hij probeerde uit te leggen wáárom hij vindt dat de economische kant in de debatten rond het coronavirus wat meer belicht moet worden. Anders zijn de economische gevolgen volgens hem niet te overzien. "Over drie weken gaat iedereen deze discussie voeren, ik ben er alleen te vroeg mee."

Twitter gaat los

Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck, tevens één van de Op1-presentatoren, vindt dat dit gesprek 'toch echt gevoerd moet worden', liet hij weten op twitter. "Jammer dat alleen een enkele ondernemer en opiniemaker zich eraan durft te branden." Gedurende de dag - en zeker rondom de uitzending - ging het helemaal los met voor- en tegenstanders. Moet deze discussie echt gevoerd worden of sloeg Jort de plank volledig mis? Eén ding was in ieder geval zeker: Jort is nog steeds trending topic en maakte nogal wat tongen los...