Jort Kelder over coronamaatregelen: 'We zijn 80-plussers die te dik zijn aan het redden'

Door Redactie
Jort Kelder, coronavirus, economie

Terwijl menig BN'er oproept om vooral binnen te blijven en 1,5 meter afstand te houden, is het Jort Kelder die zijn minder populaire (en minder gevraagde) mening durft te laten horen. Volgens de journalist zouden de coronamaatregelen nu meer kwaad dan goed doen... voor de economie dan.

Zo laat hij weten aan Omrop Fryslân. 

Minder belangrijk

Jort Kelder, die zelf veilig in een 'soort' isolatie zit op het Waddeneiland Terschelling, lijkt even te vergeten dat iedereen het coronavirus in wat voor mate dan ook kan krijgen. De journalist vreest namelijk meer voor de economie dan voor de volksgezondheid. "Wat als je die 81% van de mensen die niet of nauwelijks last hebben van het virus gewoon laat doorleven?", vraagt hij zich af. "Die bejaarden die nu doodgaan, god hebbe hun ziel, maar die zijn voor de economie in die zin minder belangrijk." 

Film1 staat open: Deze 5 (Oscar-)films moet je niet missen!

80+-ers

Volgens hem zijn we met de maatregelen die er nu zijn alleen een kleine groep aan het beschermen. "We zijn 80-plussers die te dik zijn en gerookt hebben aan het redden. Dat is statistisch dus wel wat er gaande is", maakt Jort duidelijk en die uitspraak zou zo toegevoegd kunnen worden aan dit lijstje. "Op een gegeven moment moet er gewoon een belangenafweging komen: hoeveel economische schade is ons het redden van mensen die waarschijnlijk daarna binnen twee jaar waren doodgegaan waard?" Juist...