Sander Schimmelpennick van Dragons Den op WNL

Veronica Superguide logo
Sander Schimmelpennick van Dragons Den op WNL

Op1 verliest Sander Schimmelpenninck

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck stopt met talkshow Op1. Hij presenteerde sinds januari elke week een uitzending met Welmoed Sijtsma.

De reden? Dat zijn er meerdere, zo blijkt. "De rol als presentator is beperkt", geeft Sander aan in de nieuwste aflevering van zijn Zelfspodcast. "Het is een beetje ja-knikken, empatisch meedoen en autocue lezen."

Stress

"Het was een mooi avontuur en ik ben heel blij dat ik het heb gedaan", benadrukt Sander, die Op1 af en toe best stressvol vond. Hij vindt maken van eigen content, zoals de Zelfspodcast, interessanter. Ook benadrukt hij dat de doelgroep van Op1 best oud is en dat een kwart van de kijkers waarschijnlijk ligt te tukken voor de buis. "TV is een van de kanalen die ik wil bedienen, maar ik vind het niet het leukste kanaal." Met zijn andere werk heeft Sander gewoon meer vrijheid. Soms had hij het idee dat hij zich moest verantwoorden voor zijn rol als NPO-presentator wanneer er bijvoorbeeld weer een relletje kwam. "Ik heb een Volkskrant-column waar ik kan zeggen wat ik wil. Ik heb Quote wat fantastisch is. Ik vind het gewoon leuker om dingen te maken en vrijheid hebben daarin. En presenteren is in hoge mate niet erg vrij, want je hebt een rol te vervullen. Ook bij Op1, je bent makkelijk te vervangen en dat is ook de essentie van het programma. De show is niet van jou."

Vervanger

Het is nog niet bekend wanneer Sander weggaat of wie hem opvolgt tijdens zijn WNL-dagen op donderdag. Wel geeft hij aan dat 'ie best wil terugkomen wanneer zijn opvolger even niet kan, bijvoorbeeld. Ook laat hij zich nog even uit over zijn co-presentator Welmoed, die wél doorgaat met Op1. "Ik ga Welmoed missen, echt een leuk mens en een goede presentatrice. Het was een mooi avontuur en ik ben blij dat ik het heb gedaan. De mensen die er werken zijn allemaal top. Maar ik moet ook aan mezelf denken."

Lees verder