Jort Kelder: “mijn corona-uitspraken hadden empathischer gekund”

Jort Kelder

We vertelden jullie eerder al dat de coronamaatregelen volgens Jort Kelder meer kwaad dan goed doen... voor de economie. De economie ligt volgens de presentator stil omdat we “80-plussers aan het redden zijn die te dik zijn en gerookt hebben”. Gelukkig lijkt Jort nu toch wel een klein beetje spijt van zijn uitspraken te hebben.

Corona-uitspraken Jort Kelder doen stof uitwaaien

De uitspraken van Jort Kelder werden hem bepaald niet in dank afgenomen. Zodoende mocht de oud-hoofdredacteur van Quote zijn uitspraken komen onderbouwen in een goed bekeken aflevering van de talkshow Op1. Voor- en tegenstanders vochten elkaar ondertussen de tent uit op Twitter. "Mensen durven alleen niet zo snel een professor aan te vallen. Het is makkelijker om op een BN'er te gaan pissen", zo verklaarde Jort de kritiek later in de radioshow Veronica Inside

Jort: corona-uitspraak had empathischer gekund 

In de hieronder geplaatste podcast Een-tweetje met Yves: Ondernemen in tijden van corona stelt Jort Kelder nogmaals dat negatieve reacties wel een beetje onevenredig zijn, enkel omdat hij een BN'er is. Als een hoogleraar het had gezegd, hadden mensen daar respect voor gehad. Toch is hij blij dat hij zijn corona-uitspraken gedaan heeft: "Als ik het niet had gedaan, was die discussie nooit zo versneld. Ik denk dat ik daar ondernemers een plezier mee heb gedaan, ten koste van mijzelf." Toch heeft de voormalig Quote-hoofdredacteur ook wel een klein beetje spijt. Met de wetenschap van nu ziet hij namelijk in dat hij zijn uitspraken “empathischer” had kunnen formuleren.