Jort Kelder reageert op ophef: 'Makkelijk om op BN'er te pissen'

Door Redactie
Jort Kelder

Jort Kelder kreeg afgelopen weekend bakken met kritiek nadat hij 'opmerkte' dat we in Nederland nu vooral 'dikke en rokende tachtigplussers' aan het redden zijn met de coronamaatregelen. In de radioshow Veronica Inside legt hij uit wat hij van die kritiek vindt.

Wilfred Genee verdedigt Jort Kelder nog door uit te leggen dat er twee weken geleden al door experts werd beweerd dat we de rest van de samenleving gewoon z'n gang moeten laten gaan, terwijl we de kwetsbare ouderen moeten beschermen. Het is nu alleen Jort Kelder die stront over zich heen krijgt. "Mensen durven alleen niet zo snel een professor aan te vallen. Het is makkelijker om op een BN'er te gaan pissen", zo verklaart Jort de kritiek.

Toch nog lof

Wilfred is benieuwd of Jort Kelder er geschrokken van is. "Ik lees dat dan niet, maar ik hoor het wel en dat is niet mals." Toch wil hij nog wel wat corrigeren "Ik heb nog nooit zoveel loftuitingen gehad, maar dat gaat allemaal via de binnenlijnen. Veel ondernemers zijn juist blij dat er iemand voor ze opkomt." Jort vindt die tweedeling in Nederland bijzonder om te zien. "Het is zowel goed als slecht nieuws. Nederland is in feite een beetje gespleten." En het is precies die discussie die hij hoopte te voeren, zo zei hij vrijdag nog bij Op1.

Bekijk hieronder het hele interview met Jort.