Paul van Gorcum

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Paul van Gorcum

De Baron-acteur krijgt nog dagelijks ‘drommels’ naar zijn hoofd geslingerd

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De Baron-acteur Paul van Gorcum wordt na al die jaren nog zo’n 20 keer per dag (!) aangesproken op zijn rol in Bassie & Adriaan. “Ik kan nergens komen of iemand zegt het nog tegen mij.

Na al die jaren blijft het hangen

De acteur speelde jarenlang mee in de serie. Als Adriaantje De Baron weer eens te slim af was klonken de bekende woorden ‘drommels, drommels, drommels!’. De uitspraken zijn massaal in ons collectief geheugen blijven hangen. “Het is het Swiebertje-effect,” vertelde Paul deze week op NPO Radio 1, “maar ik word er niet moe van; het is een resultaat van het werk dat ik heb gedaan. Dan had ik maar een ander vak moeten kiezen”.

Birthday-boy Baron

Enigszins teleurgesteld is De Baron wel dat mensen hem niet aanspreken op zijn theaterwerk. “Ik heb bij alle grote gezelschappen gespeeld. Afgelopen kerst stond ik nog in Tsjechov. Maar dat weet bijna niemand in Nederland.” Toch krijgt de acteur nog enige erkenning voor zijn theatercarrière. Vandaag is Paul 86 jaar geworden en krijgt hij ter ere van zijn werk een ‘Walk of Fame’-tegel in zijn woonplaats Noordwijk, bij het Theater de Muze.

Geen goede relatie met Bassie & Adriaan

Overigens is er geen sprake van een vriendschap tussen De Baron en Bassie en Adriaan. Paul heeft al jarenlang problemen met het betaald krijgen van acteurs Aad en Bas en spande een rechtszaak aan. Inmiddels gaan 'die vervelende clown en acrobaat' gewoon vrolijk door met het succes van de serie en brengen ze een heuse Bassie & Adriaan-kledinglijn uit! Het ‘drommels’-shirt is het meest populair.

De Baron-acteur krijgt nog dagelijks ‘drommels’ naar zijn hoofd geslingerd

Lees verder