Paul van Gorcum bij de premiere van de musical Op Hoop van Zegen in het Zaantheater, Zaandam.

Veronica Superguide logo
Paul van Gorcum bij de premiere van de musical Op Hoop van Zegen in het Zaantheater, Zaandam.

Drommels! De Baron eist geld van Bassie en Adriaan

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Aad van Toor (Adriaan) ontvangt brieven van de advocaat van Paul van Gorcum, de acteur die de Baron speelde. Hij en andere acteurs van de Bassie en Adriaan-reeks hebben een procedure gestart omdat ze te weinig geld zouden hebben gekregen voor de verkoop van de serie. Allemaggies!

Vergoeding voor de cast

Een rechter in Den Haag besloot in 2013 dat Bassie en Adriaan een vergoeding moesten betalen aan de acteurs. Maar Aad van Toor dacht daar anders over en heeft niets betaald: “Die man leeft in een fantasiewereld waarin hij dacht dat hij nog geld van ons moest krijgen, maar in alle rechtszaken is ons gelijk bewezen,” laat Aad aan weekblad Weekend weten. Ondertussen komen Bassie en Adriaan met een kledinglijn!

Wie heeft er nou gelijk?

De agent van de Baron bevestigt dat de rechtbank duidelijk was over de vergoeding die betaald moet worden. Alleen de hoogte van het bedrag is nog niet besproken: “We zijn daar nu opnieuw mee bezig. De rechter zal zich daarover moeten uitspreken en daarom zal dit jaar weer een zaak dienen.” Als de acrobaat en clown Bassie dan nóg weigeren te betalen, kan er beslag gelegd worden. Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen!

De Baron gaat door

Paul van Gorcum is altijd enthousiast geweest over zijn rol als de Baron: "Als ze me zouden vragen, zou ik zo weer ja zeggen.” Maar de gezondheid van de 85-jarige acteur werkt niet mee. In 2016 werd prostaatkanker bij hem vastgesteld. Ondanks de tegenslagen zou Paul zo weer een acteerrol aannemen.

Lees verder