Zac Efron in Bad Neighbours, The Lucky One en 17 Again

Veronica Superguide logo
Zac Efron in Bad Neighbours, The Lucky One en 17 Again

De 8 beste films met Zac Efron

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Het is 15 jaar geleden dat we massaal in katzwijm vielen voor de dromerige ogen van Zac Efron in High School Musical. De inmiddels 33-jarige Hollywoodster heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een veelzijdig acteur. Wij hebben zijn 8 beste films op een rijtje gezet.

8. Hairspray (2007)

Kort na de eerste High School Musical-film bemachtigde Zac Efron een rol in één van de beste musicalfilms ooit: Hairspray! Als Link Larkin pakte hij hoofdpersoon Tracy Turnblad (Nikki Blonsky) helemaal in, en met haar, ons ook. Zijn rol was relatief klein, maar hij blies ons weg met zijn stem. Ook zijn dansmoves en acteerprestaties deden daar niet voor onder. 

De 8 beste films met Zac Efron

7. 17 Again (2009)

Er bestaan inmiddels talloze body-swap-films. Denk aan: 13 Going on 30, Freaky Friday en recent Freaky. Maar onderschat 17 Again niet. In deze comedy shinet Zac Efron als de jongere versie van Matthew Perry, en dat doet hij met veel plezier. Hij is grappig, een tikkeltje ordinair en even aantrekkelijk als altijd. Hij blijft wel redelijk dicht bij de rol die hem wereldberoemd maakte, want net zoals in High School Musical speelt hij weer een basketballende scholier.  

De 8 beste films met Zac Efron

6. High School Musical (2006)

"We're all in this together. Once we know. That we are." Vergeef ons dat je dit nummer nu de hele dag weer in je kop hebt, maar we konden het niet laten. De rol van basketballer Troy Bolton betekende zijn doorbraak en eerlijk waar: wie krijgt er nu geen glimlach op het gezicht van deze film? Efron had hiervoor al wel wat kleine rolletjes gespeeld, maar na dit daverende succes kon niemand meer om hem heen.

De 8 beste films met Zac Efron

5. Bad Neighbours (2014)

We kunnen natuurlijk nog uren doorkletsen over High School Musical (én dat menen we serieus), maar we gaan snel door naar Bad Neighours. De rol van irritante buurman Teddy Sanders gaf hem de kans zijn grappige kant verder te ontwikkelen. Als hoofd van een studentenvereniging zorgde hij voor heel wat chaos en dat deed hij regelmatig zonder shirt. 

De 8 beste films met Zac Efron

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

4. Charlie St. Cloud (2010)

In 2010 bewees Zac Efron zich als meer dan een knap gezichtje. Hij verruilde de musicalfilms en komedies namelijk voor de indrukwekkende dramafilm Charlie St. Chloud. En dat deed hij, zoals eigenlijk alles, met verve. In deze emotionele film speelt hij de rol van Charlie, die de dood van zijn broertje maar moeilijk kan verwerken. Wij geloofden Zacs emotionele en krachtige optreden helemaal. Voor de rol leerde hij ook zeilen en daar werd hij zo goed in, dat hij geen stuntdubbel meer nodig had

De 8 beste films met Zac Efron

3. The Lucky One

De films van Nicholas Sparks zijn stuk voor stuk pareltjes, en - het zal je niet verbazen - Zac deed daar met zijn rol in The Lucky One niet voor onder. In deze op en top zwijmelfilm vindt Logan tijdens zijn uitzending naar Irak een foto van Beth (Taylor Schilling). Als hij een heftige aanslag overleeft, besluit hij haar op te zoeken. Deze film is zowel hartverscheurend als hartverwarmend tegelijk en dat is grotendeels te danken aan de chemie van Zac en zijn tegenspeelster.

De 8 beste films met Zac Efron

2. The Greatest Showman (2017)

In High School Musical was Zac Efron goed, maar in The Greatest Showman was hij fenomenaal. Met Hugh Jackman aan de ene kant en Zendaya aan de andere kant toonde Zac hoeveel hij was gegroeid als acteur, danser én zanger.  Al met al was deze film een spektakel van het hoogste niveau, en daarvoor belonen we 'm met een tweede plaats in deze ranking. Stiekem duimen wij nog altijd voor de komst van een sequel.

De 8 beste films met Zac Efron

1. Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

Na jarenlang de knappe mooiboy te hebben gespeeld, was Zac Efron toe aan een grotere uitdaging. Voor de waargebeurde misdaadfilm Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile kroop hij in de huid van seriemoordenaar Ted Bundy. Normaal gesproken laten zijn felblauwe ogen en charmante glimlach je hart sneller kloppen, maar dit keer zorgden zijn knappe looks voor koude rillingen. Het was een ongelooflijk gedurfde keuze van Zac en daarom verdient deze film de eerste plaats.

De 8 beste films met Zac Efron

Ben je na deze heerlijke top 8 nog altijd niet Zac Efron-moe? Dan is dit je geluksdag. Check vooral dit filmpje waarin de acteur 73 interessante vragen beantwoordt. Ook mag je de documentaire Down To Earth with Zac Efron zeker niet missen. Hierin leer je hem pas echt kennen. 

Lees verder