Zac Efron in Three Men and a Baby op Disney+

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Zac Efron in Three Men and a Baby op Disney+

11 dingen die je nog niet wist over Zac Efron

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Zac Efron wist onze harten al way back when in High School Musical te stelen! Nu zijn er natuurlijk velen die beweren zijn grootste fan te zijn… Toch durven wij te stellen dat we ook deze superfans nog wel kunnen verrassen met een paar leuke partyfeitjes over de acteur!

1. Simon Cowell bood hem een platendeal aan

Het is geen geheim dat Zac Efron een lekker moppie kan zingen. Het is echter wél verrassend dat zelfs Simon Cowell fan is! Deze zure American Idol-criticus heeft Zac in het verleden namelijk een platencontract aangeboden. Zac sloeg de deal echter af omdat zijn prioriteit bij het acteren lag.

2. Zac heeft een paar geeky hobby’s

Zac is dol op comics en manga, waaronder Bleach, Naruto en Dragonball Z. Ook van Death Note kreeg de acteur geen genoeg! Hij wilde daarom dolgraag de hoofdrol spelen in de Amerikaanse live-actionverfilming. Helaas ging die rol echter aan zijn neus voorbij…

3. Hij sleutelt graag aan auto’s

In zijn vrije tijd vindt Zac het leuk om aan oude auto’s te sleutelen. Hij erfde twee oude auto’s van zijn grootvader, namelijk een Delorean en een Mustang uit '65, die hij zelf helemaal heeft gerepareerd en opgeknapt.

Down to Earth with Zac Efron

4. In de leer bij Taylor Swift en Tom Cruise

Van je collega-celebs moet je het hebben! Zo leerde Zac van Taylor Swift om een aantal basisakkoorden op de gitaar te spelen. Daarnaast vond niemand minder dan Tom Cruise het blijkbaar geinig om Zac motor te leren rijden!

Tom Cruise

5. Geef die man een rol in Stranger Things!

Zac heeft meerdere malen aangegeven dol te zijn op de Netflix-serie Stranger Things. Hij is vooral groot fan van Millie Bobby Brown, die je in de serie ziet als Eleven. Hoe tof zou het zijn als de makers Zac verblijden met een gastrol?

6. Botbreuken tijdens de opnames van Bad Neighbours

"We zaten middenin de opnames van een gevecht, waarbij Seth Rogen me in een open haard duwt. Op een gegeven moment raakte mijn hand heel hard de muur of de vloer. Ik wist meteen dat mijn hand gebroken was." Om de boel te fiksen, moesten ze in het ziekenhuis een metalen plaat plaatsen. Ouchie…

7. Zac Efron <3 Tyra Banks

Toen Zac nog een jonge knul was, viel hij elke avond met Tyra Banks in slaap. Hij had namelijk een poster van het supermodel op het plafond in zijn slaapkamer geplakt. Die poster had hij stiekem gestolen uit de Victoria Secret-catalogus van zijn moeder.

Tyra Banks

8. Een carrière vóór HSM

Veel mensen denken dat Zac zijn eerste acteerervaring opdeed in High School Musical. De acteur wist daarvoor echter al verschillende gastrollen op zijn naam te schrijven. Zo kon je bijvoorbeeld een jonge Zac zien in Firefly, The Guardian én ER. Kijk maar!

9. Dit is zijn favoriete film

We vertelden je net al hoe dol Zac is op Stranger Things. Prima smaak, als je het ons vraagt. Ook in zijn filmvoorkeuren kunnen we ons namelijk uitstekend vinden! Zac noemt bijvoorbeeld The Goonies zijn lievelingsfilm.

The Goonies

10. Zac zat tweemaal in Punk’d

Zac is blijkbaar best wel een beetje goedgelovig… Hij werd namelijk tot tweemaal toe beetgenomen in het MTV-programma Punk’d. De eerste keer in 2007 willen we hem nog wel vergeven, maar dat Hayden Panettiere hem in 2012 weer tuk wist te nemen, is natuurlijk wel een klein beetje dom…

11. Serieus sporten

Zac neemt zijn sport serieus! Zo kreeg hij elke dag drie uur basketbaltraining voor High School Musical. Ook werd hij drie weken intensief getraind voor het zeilen in Charlie St. Cloud. Uiteindelijk bleek hij daar zo bedreven in dat er geen eens meer een stuntdubbel nodig was!

Wil je nóg meer weten over Zac Efron? Check dan vooral dit filmpje waarin de acteur 73 interessante en prangende vragen beantwoordt! Ook wijzen we je graag op de documentaire Down to Earth with Zac Efron, waarin hij de wereld rondreist om meer te leren over duurzaamheid.

Of misschien ben je wel op zoek naar partyfeitjes over andere celebs? Ook dan ben je bij ons natuurlijk aan het juiste adres! Dit zijn 9 dingen die je nog niet wist over Henry Cavill en hier vind je 15 dingen die je nog niet wist over Jason Momoa.

Film1-zenders een weekend open bij Ziggo!

Lees verder