Vince Vaughn, Kathryn Newton in Freaky

Veronica Superguide logo
Vince Vaughn, Kathryn Newton in Freaky

Freaky horror-interview met Vince Vaughn: ‘Mag ik een dag mijn vrouw zijn?’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De bioscopen zijn weer open, dus het is tijd voor de nieuwste release Freaky! Wij interviewden Vince Vaughn, Kathryn Newton, Misha Osherovich, Celeste O’Connor, Christopher B. Landon en horror-producer Jason Blum over de horrorhit.

In deze slasher wisselt de 17-jarige high school meid Millie Kessler van lichaam met de meedogenloze seriemoordenaar The Butcher. Ze heeft 24 uur de tijd om terug te switchen van lichaam, anders blijft de wisseling definitief en maakt ‘murder barbie’ nog meer slachtoffers.

Hieronder volgt ons interview met:

  • Vince Vaughn – The Butcher
  • Kathryn Newton – Millie
  • Misha Osherovich - Josh
  • Celeste O’Connor – Nyla
  • Christopher B. Landon - Regisseur
  • Jason Blum - Producer

Er zitten een hoop bizarre moorden in deze film, hoe kom je erop?

Christopher: "Ik heb een ziek talent voor het bedenken van creatieve moorden. Eigenlijk kan ik elke kamer binnenlopen en bedenken hoe ik iemand aan zijn einde laat komen. Zo start ik ook altijd: ik bedenk een setting en kijk dan op welke manier iemand dood kan gaan."

Vince: "Je ziet een klein stukje van een moord in de trailer van Freaky. Een docent is nogal respectloos en brutaal tegen Millie. Wanneer ze terugkomt als een moordenaar, tsja, dan ligt hij op een houten tafel met een cirkelzaag."

Die man verdiende ook echt wat hem te wachten stond! In de film switchen jullie (Vince en Kathryn) van lichaam. Met wie zouden jullie weleens een dag willen wisselen?

Kathryn: "Met mijn poedel Jack! Hij is zo slim, op de een of andere manier weet ie altijd snoepjes te krijgen."

Vince: "Misschien met mijn vrouw? Zodat ik haar wat beter kan begrijpen?! Weet je, soms zou het wel handig zijn om even te wisselen met je partner. Zo voorkom je toch wat ruzies als je elkaar even niet snapt."

Hoe ging dat switchen van personages eigenlijk? Hoe bereidden jullie je voor?

Kathryn: "Ik dacht eerst dat ik Vince zou moeten imiteren. Maar ik kwam er al snel achter dat het niet ging werken op die manier. Dan heb je eigenlijk twee personen die hetzelfde personage spelen!"

Vince: "Precies, we praatten wel veel over bepaalde maniertjes die we konden gebruiken. Ik vroeg haar: 'Hoe sta jij precies?' en 'Wat doe jij met jouw personage?' Het was fijn om met elkaar hierover praten."

Wat ook in de film zit zijn een hoop horrorverwijzingen. Welke horror classics kunnen we herkennen?

Misha: "Dat jaren 80' slashergevoel zit er echt in. Zo van: 'Hoe kunnen we in een korte tijd zo veel mogelijk mensen vermoorden op een creatieve manier?', maar dan met een schepje erbovenop. Ik heb in de film de quote 'You’re black, I’m gay, we’re so dead!', omdat de grap is dat in elke horrorfilm wij als eersten doodgaan. Dat we dit soort dingen benoemen is zo meta!"

Christopher: "Ja en er zitten nog zo veel meer verwijzingen in. Veel directe en indirecte naar Friday the 13th, Halloween – de stalkende moordenaar met een masker – en Scream. Maar ook genoeg non-horrors zoals de high school-setting van Heathers."

Freaky horror-interview met Vince Vaughn: ‘Mag ik een dag mijn vrouw zijn?’

Om alvast in de horror-stemming te komen, wat waren jullie 2020 Halloween-kostuums?

Celeste: "Ik ging dit jaar voor iets totaal anders. Uit SpongeBob, Patrick en Octo heb ik gekozen voor… Octo!"

Micha: "Ik baal zo… mijn kostuumplannen om als sexy Botje te gaan uit De Kleine Zeemeermin. Nu ga ik wel als een heks en bewaar ik het visje voor volgend jaar."

Kathryn: "Freaky gaf mij echt inspiratie. In de film wordt The Butcher in mijn lichaam ook wel ‘murder barbie’ genoemd. Dus zo ging ik Halloween vieren."

Vince: "Mijn kinderen waren héél enthousiast voor deze feestdag. Voor mijn zoon bestelden we een Pennywise-kostuum, alleen kwam ‘ie binnen in een volwassenmaat. Dus… drie keer raden wie nu als de clown gaat? Nu moet hij kiezen tussen Mike Myers en Jason Voorhees."

Jason: "Ik was vast de engste van allemaal. Ik ging als Troll, want mijn dochter is echt een fan van de films. Ik kan ze niet uitstaan maar hé, alles voor je kind. Dus ik was die glittertrol Tiny Diamond. Kijk, dit is mijn pruik!"

Freaky horror-interview met Vince Vaughn: ‘Mag ik een dag mijn vrouw zijn?’

Freaky draait vanaf donderdag 19 november in de bioscoop.

Lees verder