Jason Blum

Veronica Superguide logo
Jason Blum

Interview: horrormeester Jason Blum ziet Hollywood-remake van Sint wel zitten

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Peter Koelewijn

Horrormeester Jason Blum blaast weer een horrorklassieker nieuw leven in met The Craft: Legacy, het vervolg op de heksenfilm uit 1996. We vroegen hem naar de film en pitchten ook een paar Nederlandse horrorfilms. Komt er misschien een Blumhouse-remake van Sint?

The Craft: Legacy draait nu in de Nederlandse bioscoop.

Hallo Jason! We hebben erg genoten van The Craft: Legacy, maar kun je ons vertellen waarom je deze horrorfilm een vervolg wilde geven?

Ik ben fan van The Craft en ik dacht dat we, gezien het huidige tijdperk en alle gebeurtenissen, wel toe waren aan een nieuwe versie. We kijken nu heel anders naar bijvoorbeeld genderrollen, dus hoe zou The Craft zijn met de kennis van 2020? Eén voorbeeld is dat de schurk in The Craft: Legacy nu een hele dominante man is.

Ik was ook gelijk aan boord met het script dat regisseur Zoe Lister-Jones schreef voor de pitch. Ze heeft heel veel slimme aanpassingen gemaakt die de film modern doen aanvoelen, zonder The Craft uit het oog te verliezen en wat die film zo goed maakt.

De trailer onthulde al dat Fairuza Balk, Nancy Downs uit de eerste film, een klein rolletje heeft. Heb je ook overwogen om de andere actrices terug te brengen?

Nee, we wilden echt een verhaal vertellen met een groep nieuwe jonge vrouwen, die hun krachten nog moeten ontdekken. Dat was heel belangrijk voor mij. Het speelt zich wel in dezelfde wereld af, maar Zoe en ik wilden The Craft: Next Generation maken en niet te veel op het origineel leunen.

Interview: horrormeester Jason Blum ziet Hollywood-remake van Sint wel zitten

Als je je eigen coven (heksenkring) kon beginnen, wie zou je dan uitnodigen?

Hmm, sowieso James Wan (regisseur van The Conjuring en Insidious), Leigh Whannell (acteur / schrijver van verschillende Blumhouse-films) en Zoe Lister-Jones. Dat wordt een sterke coven! Kunnen we zeker een hoop hekserij mee maken.

Donderdag 29 oktober: Virtuele Superguide Pubquiz!

Jason Blum beoordeelt Nederlandse horrorfilms

Blumhouse is beroemd om zijn succesvolle remakes en vervolgen van klassieke horrorfilms. Ik heb een paar pitches voor Nederlandse horrorremakes. Zou je ernaar willen luisteren en willen vertellen of je interesse hebt?

Altijd! Geef ze maar.

Sint (Saint in het Engels): De Nederlandse versie van de Kerstman komt op 5 december terug uit de dood. Samen met zijn leger demonen wil hij zoveel mogelijk mensen vermoorden.

(Met een grote grijns) Dat klinkt als een homerun, ik kan niet geloven dat hij nog geen remake heeft. Zo niet, dan ga ik meteen kijken of ik hem kan ontwikkelen!

Denk je dat de Amerikanen Sinterklaas leuk zullen vinden?

Zeker weten. Ik bedoel, Santa die iedereen probeert te vermoorden, wie houdt daar nou niet van?

Prooi (Prey): een leeuw ontsnapt uit zijn kooi en veroorzaakt een bloedbad in Amsterdam.

Nee die vind ik niks. We werken niet met dieren want dierenrechtenorganisaties worden daar niet blij van, die gaan mijn huis bekogelen. En met computeranimaties ziet de leeuw er nep uit. Geen interesse. Monsterfilms zijn ook wel heel moeilijk.

In China was Prooi een enorm succes.

Ja logisch, daar kun je alles doen met een leeuw. Je kunt een leeuw eten als je wil!

De Lift (The Lift): Een lift wordt door de bliksem getroffen en krijgt een eigen wil. Hij begint de mensen in het flatgebouw te vermoorden.

Nee dat is dom. Santa die iedereen vermoordt? Geweldig! Een lift die iedereen vermoordt? Dat is verschrikkelijk.

Dit is de laatste en gekste: De Johnsons (The Johnsons of ook bekend als Xangadix). Een tienermeisje heeft nachtmerries dat ze door 7 mannen zwanger wordt gemaakt. Wat blijkt? Een krankzinnige Amerikaanse arts heeft ooit 7 halfbroers uit dezelfde eicel bevrucht en die zijn veranderd in moordlustige psychopaten. Ze ontsnappen en proberen via de baarmoeder van hun halfzus een kwaadaardige god naar de wereld te brengen.

(Kijkt geschokt) Als ik die film maak word ik gearresteerd. De Johnsons zal mijn hele bedrijf ruïneren! Deze film kan je nu echt niet meer maken, zeer ‘un-woke’.

Tot slot, iedereen moet natuurlijk The Craft: Legacy gaan kijken tijdens Halloween, maar wat ga jij kijken op 31 oktober?

Ik ga The Vow kijken: het is een HBO true crime-documentaireserie over de cultus NXIVM en hun leider Keith Raniere. Hij staat momenteel hier in de VS voor de rechter, dus dat is mijn enge kijktip voor Halloween.

Kijk hier de 10 beste HBO series die op Ziggo Movies & Series XL staan.

The Craft: Legacy draait nu in de Nederlandse bioscoop. We hebben ook een lijst van de 10 beste horrorfilms die nu op Netflix staan.

Lees verder