Timothée Chalamet

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Timothée Chalamet

De 7 beste films van Timothée Chalamet

|
|

Laatste update:

Hij is genomineerd voor een Oscar, heeft al een aantal grote rollen te pakken gekregen én wordt zelfs vergeleken met Leonardo DiCaprio in zijn jonge jaren. Dit zijn de 7 beste films van het opkomende talent Timothée Chalamet. Zijn nieuwste film, The King, staat nu op Netflix!

7. Lady Bird

De 23-jarige acteur is in Lady Bird een muzikant én de bad boy van de stad: leren jasje, rockster en hij rookt als een ketter. Zo verovert hij als Kyle het hart van Lady Bird, het hoofdpersonage van de film. 

6. A Rainy Day in New York

Timothée speelt samen met Elle Fanning en Selena Gomez in Woody Allens A Rainy Day in New York en je kan het al raden: de film speelt zich af in New York. Gatsby, gespeeld door Chalamet, heeft een relatie met Ashleigh, maar dit loopt niet meer zo soepel als de twee een weekend naar de grote stad gaan. Na de #MeToo-beschuldigingen richting Woody Allen heeft de acteur samen met Fanning besloten om hun salaris van de film te doneren. Een dondersgoede acteur met een goed hart dus!

5. Hot Summer Nights

Chalamet duikt in Hot Summer Nights de drugswereld in. Dat belooft al veel problemen, maar dan wordt hij ook nog eens verliefd op het zusje van zijn agressieve drugspartner. Timothée beeldt perfect uit hoe zijn personage verandert van een onschuldige jongen naar een drugsdealende schurk. 

4. Interstellar

De jonge acteur speelt in Interstellar de zoon van Joseph Cooper, gespeeld door Matthew McConaughey (die binnenkort in The Gentleman te zien is!). Het is geen hoofdrol maar toch weet hij het publiek te pakken in zijn kleine scènes. Christopher Nolan besloot helaas om Timothée meerdere keren uit de film knippen en dat was voor de acteur een grote teleurstelling. Hij heeft no hard feelings richting Nolan, maar Chalamet heeft wel een uur zitten janken toen hij erachter kwam. 

3. The King

The King is gebaseerd op de toneelstukken van Shakespeare en Timothée heeft hier weer een hoofdrolletje te pakken. Hij speelt de jonge koning Henry IV, maar dat betekent niet meteen dat hij alleen maar op zijn troon zit. In The King komen namelijk genoeg veldslagen aan bod waar Chalamet vol overtuiging in meevecht. De film staat sinds 1 november op Netflix!

2. Beautiful Boy

Geen personage is te lastig voor hem: Middeleeuwse koning, drugsdealer, muzikant en in Beautiful Boy een drugsverslaafde. De film gaat over de relatie tussen Nic Sheff en zijn vader, die gespeeld wordt door Steve Carell. Nics drugsverslaving brengt heel veel pijn en frustratie mee en Timothée kan dat enorm goed uitbeelden. Bekijk deze scène maar eens, waar hij verschillende emoties in een korte tijd uitbeeldt.

1. Call Me By Your Name

Als je aan Call My By Your Name denkt, denk je aan zomer, pure liefde én... de perzik-emoji. Call Me By Your Name is daarnaast ook een film waarbij je je ogen niet droog houdt. De film vertelt over de zomervakantie van Elio en Oliver, waarin ze langzaamaan verliefd op elkaar worden. Het is vooral de eindscène waarin Timothée een bijzondere act neerzet: de overweldigende emoties van Elio's gebroken hart zijn zo goed van zijn gezicht te lezen dat onze harten met hem meebreken. Er komt nog een tweede deel van de film, maar daar is voor nu nog niet veel over bekend. 

Lees verder