Meer details Call Me By Your Name 2 onthuld

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Meer details Call Me By Your Name 2 onthuld

Meer details Call Me By Your Name 2 onthuld

|
|

Laatste update:

Call Me By Your Name-regisseur Luca Guadagnino gaf eerder al aan dat hij oren heeft naar een vervolg op zijn succesfilm, maar nu Call Me By Your Name vier Oscarnominaties heeft gewonnen, zijn de kansen op een sequel nog groter. Hij onthulde al enkele ideeën over de setting van de sequel.

Tijdsprong

De eerste film speelt zich af in 1983, maar de regisseur denkt eraan om een tijdsprong van een kleine tien jaar te maken: “Het volgende hoofdstuk zal zich net na de val van de Berlijnse Muur en de Sovjet-Unie afspelen. We zullen zien hoe de wereld plots opengaat voor veel mensen.”

AIDS

Daarnaast zou ook de aids-epidemie van die tijd relevant zijn in deel twee. “Ik zie Elio wel uitgroeien tot een cinefiel. Ik zou hem graag in de bioscoop zien kijken naar die film. Dat zou de eerste scène kunnen zijn,” verklapte Guadagnino.

Eerste deel

De regisseur gaf ook al aan dat het niet bij één sequel moet blijven: “Volgens mij kan Call Me By Your Name het eerste deel worden van een verhaal dat de personages hun hele leven blijft volgen. Dit was een coming of age-film, de volgende kan gaan over de plaats die een jongvolwassene inneemt in de wereld. Wat wil hij? En hoe beïnvloeden de emotionele gebeurtenissen uit de eerste film hem nog?”

“Ik hou van de personages die de acteurs tot leven brachten,” vertelde Guadagnino nog. “Als we iedereen terug samen kunnen brengen, dan kunnen we hun verhalen verder vertellen. Daarbij zouden we ons kunnen laten inspireren door de filmreeks van Francois Truffaut rond het personage Antoine Doinel.”

Lees verder