Dansprogramma's Maan, Dan Karaty

Veronica Superguide logo
Dansprogramma's Maan, Dan Karaty

De 5 beste Nederlandse dansprogramma's

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Dansen: sommigen willen het alleen doen met een drankje op, anderen doen het op hun slaapkamer als niemand kijkt. Gelukkig zijn er genoeg dansprogramma's op tv waar we onze danspasjes van kunnen leren. BN'ers en onbekende talenten laten hun indrukwekkende skills zien in deze 5 beste Nederlandse dansprogramma's!

5. AVRO Junior Dance

We beginnen bij de jongeren! Want hoewel wij vroeger liever Avatar: the Last Airbender op tv keken, dat we nu op Netflix kunnen terugkijken, waren deze kids al vroeg aan het trainen. Ontzettend knap wat de kids van AVRO Junior Dance neer kunnen zetten op zo'n jonge leeftijd. Bekijk deze uitvoering van Stay With Me door Fenne maar eens, je zult versteld staan!

4. So You Think You Can Dance

Iedereen mocht meedoen aan deze zoektocht naar een nieuwe dansster. Talenten werden van de straat geplukt of deze waren juist al succesvol in de danswereld, het maakt niet uit: zolang je maar talent had! Het programma met Jan Kooijman en Dan Karaty in de jury stopte in 2015 na 7 seizoenen. Niet alleen de kandidaten deden dansacts, ook Stromae was erbij!

3. Everybody Dance Now

Ook dit dansprogramma, weer met Jan Kooijman en Dan Karaty in de jury, is gesneuveld in 2015. Het programma lijkt veel op So You Think You Can Dance: dansers doen hun dansje, de jury bepaalt, maar de insteek is toch iets anders. Alleen bij 3 keer 'ja' mochten de kandidaten door naar de volgende ronde, wat echt zenuwslopend was voor de deelnemers. Bouwde voor de kijkers thuis wel lekker de spanning op! 

2. Dancing With The Stars

Cha Cha, Salsa, noem het maar op. In Dancing With The Stars, dat al sinds 2005 (!) doorgaat, komen al deze dansen aan bod. BN'ers worden gekoppeld aan een professionele danser en het koppel met de minste stemmen moet naar huis. Dat het programma al 14 jaar doorgaat moet betekenen dat het een geweldig programma is, toch? Het gaat dit seizoen alleen niet zo goed: na het dalen van de kijkcijfers kortte RTL de afleveringen in met 30 minuten. Maar dat maakt verder niet uit, we kunnen alsnog 2 uur lang van elke uitzending genieten en de optredens zijn altijd spectaculair! 

1. Dance Dance Dance

Ook in Dance Dance Dance gaan BN'ers het podium op. De traditionele dansen worden alleen geskipt: hier wordt de professionele choreografie uit videoclips en filmscènes gehaald. RTL was alleen niet erg blij met Jan Kooijman: hij weigerde om als kandidaat mee te doen aan het programma. Dat werd hem niet in dank afgenomen! Er zijn nog genoeg andere BN'ers die wél mee wilden doen, zo steelt OG3NE! in dit seizoen de show met hun dansact

Nu te zien op tv

Een paar van deze programma's zijn inmiddels al aan hun einde gekomen, maar er is nog genoeg te zien op tv! Zo kun je elke vrijdag Dance Dance Dance om 20.30 op SBS6 zien. Dit wordt gepresenteerd door Jandino en Wendy van Dijk, die ook het dansprogramma Flirty Dancing presenteert. In Flirty Dancing worden twee mensen gekoppeld die elkaar pas ontmoeten bij de eerste dans! Het programma kun je elke zondag om 21.30 op SBS6 zien. Dancing With The Stars kun je elke zaterdag om 20:00 uur op RTL 4 zien.

Lees verder