avatar airbender

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
avatar airbender

Fans blij: Avatar The Last Airbender staat op Netflix

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Avatar: The Last Airbender staat op Netflix. Wij hebben de serie nauwelijks behandeld op Superguide... Behalve een keer een mention in een lijstje met de beste animatieseries voor volwassenen. Hebben we wat gemist?

Succes

Avatar: The Last Airbender is een Amerikaanse animatieserie. Nickelodeon zond drie seizoenen uit, vanaf februari 2005. In de zomer van 2008 was het klaar met de serie. Avatar: The Last Airbender was een groot commercieel succes en ook wonnen de makers meerdere prijzen, waaronder een Primetime Emmy en een Peabody Award. Er was een hoop merchandise en da deed het ook goed. Dat de serie nog leeft onder fans, blijkt uit de reacties:

Wereldvrede

De serie gaat over een wereld waarin mensen de elementen kunnen manipuleren, door middel van een soort Chinese vechtkunst. Dit wordt 'bending' genoemd (daar heb je je titelverklaring). De hoofdrol is de 12-jarige Aang, die samen met zijn vrienden wereldvrede moet rondbreien. Nou, daar is hij wel even zoet mee. De animatieserie -althans, het eerste seizoen- staat nu op Netflix. 

Spin-offs, remakes

Dat de serie nu online staat is geen toeval. Netflix werkt aan een remake van Avatar: The Last Airbender en een beetje aandacht voor de serie kan dus geen kwaad (you're welcome, Netflix...). We hopen dat ze er meer van bakken dan de filmmakers die ook een poging deden het concept uit te melken, want The Last Airbender werd niet bepaald juichend onthaalt. Wel hielden we er zo'n leuke 'everything wrong with...' aan over. 

Lees verder