Deze 10 vechtscènes geven je weer plezier in het leven

Veronica Superguide logo
Deze 10 vechtscènes geven je weer plezier in het leven

Deze 10 vechtscènes geven je weer plezier in het leven

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Een echt goede vechtscène maken is een kunst. Kun je je bijvoorbeeld de scène uit Daredevil herinneren? Episch. Ga maar na: een vechtscène, al is het een simpele, moet een sterke choreografie hebben, passen in het verhaal, de mate van agressie en grofheid moet passen bij de film en de stuntmensen en actrices en acteurs moeten ook kaas gegeten hebben van zo’n scène. En dat gaat niet altijd goed. Zeker niet bij de wat minder professioneel geproduceerde films en series. Gelukkig levert het prachtige pareltjes op: vechtscènes die mislukten en daarom hilarisch zijn. We zetten er 10 voor je op een rij. En Karate Kid zit er niet tussen. Genieten maar.

Rambu: The Intruder (1986)

Ram…bu? Yes van je jazeker! Deze acteur werd door een filmproducent op het vliegveld van Jakarta gespot. Misschien was hij high, misschien blind, of beiden. In ieder geval zag hij in de beste man een perfecte kopie van Sylvester Stallone. En zo ontstond de ripp-off die waarschijnlijk voor veel juridisch gesteggel heeft gezorgd: Rambu. Stallone keert zich om in zijn eh... oh wacht, hij leeft nog. En hoe! Last Blood komt eraan

Street Fighter (1994)

Jean-Claude van Damme, de Belgische Schwarzenegger, speelde in dit wrak van een zichzelf overschreeuwende film. In zijn blauwe hempje neemt hij het op tegen General Bison a.k.a. De Man Met De Grootste Oogballen. En ja, dat is Kylie Minogue.  Trouwens, mocht je je afvragen wat Jean-Claude nog doet, dan kunnen we je vertellen dat hij in 2018 nog in drie topfilms is verschenen: Kickboxer: Retaliation, Black Water en The Bouncer. dus het gaat goed met de beste man. En zie hem hier eens in een sketch!

Night of the Kickfighters (1988)

Weer zo’n bijzondere vechtscène. De film gaat over kickbokskampioen Andy Bauman die het moet opnemen tegen Lurch. Ja, die uit The Addams Family. En we zien nog een dame met bijzonder zichtbare borsten die het geheel van sarcastisch commentaar voorziet. Of zoiets. Goud!

Gymkata (1985)

Turnen, acteren, martial arts… is het niet allemaal soort van hetzelfde? Dat moeten de makers van Gymkata gedacht hebben. Kurt Thomas, een olympisch kampioen turnen, kreeg de glansrol in Gymkata. De vechtscène is een soort vreemde turn-demonstratie waarbij de kijker zich moet afvragen waarom een tegenstander spontaan gaat liggen als Thomas een flikflak(?) doet. En hoe het kan dat Thomas zo fantastisch teleurgesteld kan kijken als hij een glaasje water over zijn mooie trui krijgt.

Out for a Kill (2003)

Steven Seagal vecht hier met een iel Aziatisch mannetje met het kapsel van Spike en het karakter van een doorgedraaide aap. Het geheel is bijzonder…eh… bijzonder. Maar dat is Seagal zelf ook, om het mild te zeggen

Rock ‘n’ Roll Nightmare (1987)

Props voor de outfit! De hoofdrolspeler is He-man op speed na een nacht in een bear-bar. Na een onnavolgbare speech van de beste man tegen het plastic monster tegenover hem, wort hij bekogeld met rubber zeesterren. Chaos. Als dit geen cult is. En hee, He-man lovers: er komt een film aan van He-man!

Mr. No Legs (1979)

Kijk, we hebben natuurlijk al genoeg films over vechtersbazen die gangsters bestrijden. Dat moeten de makers van deze film met elkaar eens zijn geweest. En dan ga je op zoek naar iets dat nog nooit is gedaan. En dan maak je een film over een man zonder benen die de maffia bestrijdt vanuit een rolstoel. Bril-jant.

Undefeatable (1993)

Ook verheven tot cultstatus: de vechtscène uit Undefeatable. Deze scène is doorspekt van gehijg, gekreun en gegil. Je buurman zijn porno-collectie is er niks bij. Alles zit er in: een engerd die een mes aflikt, poloshirts, karate, slo-mo’s, punch-geluiden, gescheurde kleding, nog meer gescheurde kleding, mannen die hun shirt uittrekken en dan de liefde bedrijven. Oh wacht, nee. Andere film. Maar tot zover klopte het. Check de move van de vrouw die een steekpartij weet te voorkomen door met een badlaken te zwaaien. Niet eens zo slecht wat ons betreft, vooral heel clichématig. En applaus voor het einde. Sowieso.

Ninja: Silent Assassin (1987)

Fan. Dat zijn we. Want alles aan deze scène is fantastisch slecht. De film van ninjafilm-goeroe Godfrey Ho is de natte droom van een kind van 8 die zijn eigen film mag bedenken. Je kunt niet anders dan grinniken om de acteurs die vol overgave de meest monsterlijke scènes spelen. Verkleed als ninja-paasei. En het woord ‘ninja’ op je bandana. Bravo. Zin in trash-ninja films die zo bedoeld zijn? Check Commando Ninja hier

Star Trek

Niks ervan, de oude Star Trek producties waren allesbehalve flashy en perfect. Neem deze scène tussen Captain Kirk en een man in een rubber pak. Nostalgie op z’n best uit de aflevering ‘Arena’.

Lees verder