De 13 grappigste filmpjes van André van Duin

De 13 grappigste filmpjes van André van Duin

Om te vieren dat Het Beste van Heel Holland Bakt van start is gegaan, zetten we vandaag de 13 beste grappen, sketches en optredens van André van Duin voor je op een rijtje. Sluit dubbelgevouwen van het lachen je weekend af!

1. De snackbar

In deze sketch zien we André van Duin naast Frans van Dusschoten, Simone Kleinsma en Hans Otjes in: Simons Snackwagen. De snackbar van Frans is begonnen met een automatiek, zodat klanten later op de avond gewoon nog wat kunnen eten. Die nachtelijke klanten zijn echter behoorlijk luidruchtig…

2. De dokter

In deze tweede sketch zie je opnieuw het fantastische drietal Frans van Dusschoten, Hans Otjes en Simone Kleinsma voorbijkomen. André speelt hun patiënt, die met vage klachten langskomt. Zoals je mag verwachten, is de patiënt namelijk veel te druk bezig met het tappen van moppen.

3. Het voetbalstadion

Een dikke, dikke man, ja, die kan er wel wat van! Wie dit liedje eenmaal hoort, krijgt hem nooit meer uit zijn kop. Je ziet André als verschillende bezoekers van een voetbalstadion. Je snapt dat we vroeger (en nu eigenlijk nog steeds!) ook behoorlijk onder de indruk waren van de techniek achter dit filmpje.

4. FC Wanhoop

We blijven nog even bij het voetbalthema! In de sketch FC Wanhoop zien we André als voetballer, die het graag even wat rustiger aan wil doen tijdens de training. Hij analyseert namelijk liever de laatste wedstrijd. Uiteraard tot groot ongenoegen van de sigaren rokende coach.

5. Wijdbeens Report

Een van Andrés bekendste typetjes is ongetwijfeld meneer Wijdbeens. Meneer Wijdbeens dook bijvoorbeeld op in de segmenten Thuis Bij en Wijdbeens Report. In onderstaande aflevering van Wijdbeens Report gaat hij op bezoek bij Martin Gaus; een van onze persoonlijke favorieten!

6. Pater doet aangifte

André heeft gedurende zijn carrière verschillende aangevers gehad, waaronder ook Ron Brandsteder. Een van hun leukste sketches samen vinden we deze over een pater die aangifte komt doen op het politiebureau. Ron speelt daarbij de dienstdoende agent.

7. Wegtrekkers & Animal Crackers

Animal Crackers is een creatie van André en Ferry de Groot. In 1988 werd het programma omgedoopt tot Wegtrekkers & Animal Crackers. De presentator van dit programma is een orang-oetan genaamd: Jaap Aap.

8. De dirigent

In deze sketch vertelt Frans van Dusschoten het sprookje Roodkapje. Hij wordt daarbij begeleid door een orkest... onder leiding van André. Helaas voor Frans gedraagt André zich niet als typische dirigent en besluit hij het verhaal wat op te leuken.

9. Een Japans restaurant

Twee typetjes die André en de geweldige Corrie van Gorp samen vertolkten waren meneer en mevrouw De Bok. In deze sketch gaan ze voor het eerst eten in een Japans restaurant. Zoals je zult begrijpen, wordt dat een groot en super onhandig avontuur.

10. De Waarheid

Kun je je de clip van Marco Borsato zijn hit De Waarheid nog herinneren? Hierin zien we hoe Marco de moed probeert te verzamelen om Daphne Deckers te vertellen dat hij niet meer van haar houdt. Na het zien van Andrés imitatie konden we echter nooit meer normaal naar de clip kijken...

11. Het hotel

We keren nog even terug naar de oude revues van André. In onderstaande sketch speelt de komiek een piccolo in hotel Bellevue. Hij maakt het een bruidspaar (Frans van Dusschoten en Simone Kleinsma) echter wel erg moeilijk om hun bruidsnacht in te gaan.

12. Heel Holland Bakt

Nog geen genoeg van André van Duin? Zoals gezegd zie je hem vanaf nu wekelijks in Het Beste van Heel Holland Bakt. Als voorproefje schotelen we je graag onderstaand filmpje voor met daarin zijn allerbeste openingszinnen ooit.

O, en nu we het er toch over hebben: benieuwd hoe het met de oud-winnaars van HHB is? Dat zochten we laatst nog voor je uit!

13. Mijn Allergrootste Fan

Oké, onze uitsmijter is natuurlijk eigenlijk geen grap… Wel vinden we het emotionele liedje Mijn Allergrootse Fan zo mooi dat we ‘m jullie niet wilden onthouden!

Meer humor om te lachen? Dat regelen we graag voor je! Neem bijvoorbeeld dit toplijstje met de 25 beste comedyseries ooit. Fans van Nederlandse humor wijzen we daarnaast graag op deze beste 6 comedy’s van eigen bodem.