Hoe is het nu met de winnaars van Heel Holland Bakt?

Door Redactie
Heel Holland Bakt André van Duin Janny Robèrt presentator jury

"Bakkers klaar? Bakken maar!" Vanavond strijden de drie overige bakkers in Heel Holland Bakt voor de winst. Wie treedt in de voetsporen van Rutger van den Broek, Menno de Koning, Sarena Solari, Annemarie Pronk, Hans Spitsbaard en Anna Yilmaz? Eén ding is zeker: deze winnaars bewijzen dat er een mooie toekomst als bakker ligt te wachten. Lees hieronder hoe het met ze gaat.

Altijd al willen weten wat er met de overgebleven HHB-taarten gebeurd? Wij zochten het onlangs voor je uit.

1. Rutger van den Broek

De goedlachse Rutger was de allereerste winnaar van Heel Holland Bakt en dat is dus alweer bijna 7 jaar geleden. In die tijd is er behoorlijk wat gebeurd voor de thuisbakker uit Hilversum. Zo bracht hij maar liefst 7 (!) bakboeken uit: Rutger bakt, Rutger bakt feestelijk, Bakbijbel, Het hartige bakboek, Koekjesbijbel, Masterclass Cake en Het makkelijke bakboeken en runt hij een succesvol bakblog. Met al die schrijfsels, waar hij in 2019 ook nog eens de Delicious Publieksprijs ontving, vragen we ons bijna af of hij zelf nog wel tijd heeft om te bakken. Maar alleen al een kijkje op zijn Instagram-account @rutgerbakt stelt ons gerust. Al krijgen we er tegelijkertijd behoorlijke trek van: dat ziet er nog eens goed uit.

Hoe is het nu met de winnaars van Heel Holland Bakt?

2. Menno de Koning

'De man met de baard' Menno de Koning won in 2014 Heel Holland Bakt. Maar waar zijn eerste twee boeken Bakken met Menno en Menno's Superheroes kookboek als warme broodjes over de toonbank gingen en hij de afgelopen jaren een aantal keer als bakexpert werd uitgenodigd op evenementen en in shows, ging het privé de verkeerde kant op. Eind vorig jaar plaatste hij een openhartig bericht op Instagram dat hij in 2015 leed aan een depressie, angstaanvallen had en non-stop aan het huilen was. Hoewel hij zegt dat het nooit helemaal weg is, heeft hij zich opgepakt door veel te sporten, de drank te laten staan en te praten met deskundigen. Inmiddels is hij nog altijd in te huren als foodexpert, maar dit werk combineert hij met een functie in de verkoopbranche. Zo lezen we op zijn Linkedin-account.

Hoe is het nu met de winnaars van Heel Holland Bakt?
3. Sarena Solari

In 2015 had Heel Holland Bakt met Sarena Solari voor het eerst een winnares! De thuisbakster bracht een boek uit en liet daarin duidelijk haar roots zien: Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari staat namelijk vol met familierecepten en bekende en minder bekende Italiaanse lekkernijen. En het succes hield niet op: zo kreeg ze haar eigen rubriek in Tijd voor Max en mocht ze meewerken aan een bakaflevering van 24Kitchen. Sinds 2016 runt Sarena haar eigen bedrijf: ze geeft namelijk bak -en kookworkshops en nam mensen (helaas tot vorig jaar, anders hadden we zo meegegaan) mee op een culinaire reis door Italië. Dat klinkt ons als muziek in de oren. Dit jaar start ze met haar eigen kookstudio op de Hondsrug in Drenthe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Sarena Solari (@sarenasolari) op

4. Annemarie Pronk

"Bakken is meer dan een hobby; het hoort gewoon bij mij", zo lezen we op de website van Annemarie Pronk. Zij won in 2016 als vierde winnaar Heel Holland Bakt. En het heeft er net als bij de vorige drie voor gezorgd dat ze echt met haar passie bezig kan zijn. Zo schreef ze het boek Heel Holland Bakt met Annemarie, dat ze als prijs mocht uitbrengen. En - misschien nog wel belangrijker - ze geeft workshops en demonstraties, zowel in haar eigen workshopruimte in Scheveningen als op locatie. In 2018 leek het er even op dat ze een carrièremove wilde maken, toen ze plots verkiesbaar was voor de ChristenUnie/SGP bij de gemeenteraadsverkiezingen. Maar met een vijftigste plek op de lijst, stond ze er natuurlijk alleen maar op als lijstduwer.

5. Hans Spitsbaard

De jonge thuisbakker (en student Technische Bedrijfskunde) die bij zijn oma woonde. Wie herinnert zich Hans Spitsbaard nu niet meer? De inmiddels 24-jarige chocolatier, blogger en schrijver uit Ede heeft inmiddels al twee boeken op zijn naam staan: Leer bakken met Hans en Taartbijbel en hij lijkt er wel degelijk chocolade van te kunnen maken. Op Instagram deelt hij namelijk geregeld foto's en video's van zijn werk als chocolatier en daar gaat je hart wel sneller van kloppen. Een prachtige baan om het hart van een vrouw mee te veroveren. En dat deed hij dan ook: vorig jaar kwam (ook via Instagram) naar buiten dat hij een relatie heeft met Liliane. Of dat nog steeds zo is, durven we niet te zeggen, maar we hopen natuurlijk voor ze van wel.

Hoe is het nu met de winnaars van Heel Holland Bakt?

6. Anna Yilmaz

Voormalig 'Korporaal bij de Koninklijke Marine' Anna Yilmaz kan terugkijken op een prachtig jaar als voormalig winnares van Heel Holland Bakt. Aangezien niet de veelbesproken Maroeska er vorig jaar met de winst vandoor ging, maar zijzelf. De Amersfoortse, die het winnaarsboek Veel lekkers van Anna heeft uitgebracht, mocht namelijk in 2019 voor een aantal bijzondere mensen taarten bakken: voor het koninklijk huis tijdens Koningsdag in Amersfoort. En dat niet alleen: ze presenteerde samen met twee ander voormalig deelnemers van HHB het programma Bak mee met Max! Kortgeleden nam ze een grote beslissing. Ze heeft ontslag genomen bij de Marine en heeft haar pijlen gericht op haar eigen koffiezaak in het centrum van Amersfoort. Wij zeggen: laat maar komen!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Anna bakt (@anna.bakt) op