• Nieuws

Dave Bautista twijfelt over terugkeer in Guardians Of The Galaxy, Vol. III

Dave Bautista

Dave Bautista, bekend als de alles-letterlijk-nemende Drax The Destroyer in Guardians Of The Galaxy, heeft het helemaal gehad. Wat hem betreft is zijn rol in Marvel Cinematic Universe waarschijnlijk uitgespeeld.

Nadat schrijver/regisseur James Gunn naar aanleiding van zeer foute twitter-grappen werd ontslagen, was Bautista (samen met Michael Rooker) waarschijnlijk zijn grootste voorvechter. De andere Guardians (o.a. Chris Pratt, Zoe Saldana, Karen Gillan en Bradley Cooper) ondertekenden een petitie, maar hielden zich verder op de vlakte.

Nadat Gunn vertrok (en definitief niet terugkeerde), leek het erop dat Disney ook het script dat hij schreef voor Guardians Of The Galaxy Vol. III zou vernietigen. Bautista claimde dat hij ontslag zou nemen als dat gebeurde.

Bitter bitter

Bautista kreeg (min of meer) zijn zin: het script dat Gunn schreef voor Guardians Of The Galaxy III wordt waarschijnlijk grotendeels gebruikt. Toch heeft Bautista er nog steeds geen enkele zin in. Dit weekend was hij te gast in de talkshow van Jonathan Ross, waar hij zei dat hij de film eigenlijk niet wilde doen.

‘Er is een probleem. Het is een bitterzoete situatie… Nee, het is een bitter bittere situatie: ik ben echt niet blij met hoe ze James Gunn behandeld hebben. De film is uitgesteld en ligt momenteel zelfs helemaal stil. Eerlijk gezegd weet ik niet of ik nog voor Disney wil werken. Ik ben stellig geweest, en ben niet bang om het op deze manier te zeggen.’

Spoiler alert

Eerder deze week baarde de acteur al opzien door een paar spoilers de wereld in te helpen. Volgens Bautista zitten zijn scènes voor Avengers 4 er al op, en moet hij binnenkort twee dagen terugkomen voor nieuwe opnames. Daarnaast meldde hij ook dat er een paar andere ‘Guardians’ in de nieuwe Avengers zitten. ‘Het lijkt me dus aannemelijk dat we terugkeren, maar hoe weet ik niet.’ 

Fans klagen dat Bautista het expres doet om Disney te klieren, maar zó wereldschokkend is de informatie ook weer niet. Het nieuws ligt aardig voor de hand.

Bericht wordt geladen...
Bericht wordt geladen...

/Spoiler alert

Bautista líjkt er dus allemaal niet zo veel meer om te geven. Of hij nog terugkeert hangt af van of Disney hem aan zijn contract houdt of niet. Enerzijds is Drax een populair personage; anderzijds heeft Marvel eerder een acteur losgelaten. 

Hugo Weaving speelde Red Skull in Captain America: The First Avenger, maar gaf aan dat hij het daarna wel gezien had met dit personage. Hij tekende een contract voor meerdere films, maar toch werd zijn rol opnieuw gecast voor Avengers: Infinity War.

Drax The Destroyer is qua populariteit natuurlijk andere koek, dus het valt allemaal nog te bezien. De nieuwe Avengers-film (werktitel ‘untitled Avengers film’) wordt in mei 2019 verwacht.