Reacties op ontslag Guardians Of The Galaxy-regisseur

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Reacties op ontslag Guardians Of The Galaxy-regisseur

Reacties op ontslag Guardians Of The Galaxy-regisseur

|
|

Laatste update:

Vrijdagavond was daar ineens het onverwachte nieuws dat Disney Guardians of The Galaxy-regisseur James Gunn met onmiddellijke ingang ontslagen had. Bloggers van de ultra-conservatieve website The Daily Caller waren gaan graven in de twittergeschiedenis van de openlijk Trump-hatende filmmaker, en kwamen in de periode 2009 tot 2012 behoorlijk wat smerige tweets tegen met grappig bedoelde opmerkingen over zaken als verkrachting en pedofilie. Toen dit aan het licht kwam had het familievriendelijke Disney niet echt een andere optie dan de Marvel-regisseur te ontslaan. De cast van de Guardians of The Galaxy-films laat nu ook van zich horen.

Drax The Destroyer is woest

Dave Bautista, die in de films Drax The Destroyer speelt, is in zijn reactie net zo vurig en woest als zijn personage. De oud-worstelaar heeft geen goed woord over voor het ontslag, omdat Disney hierin toe zou geven aan ultra-rechtse bloggers die hij “cybernazi's” noemt.

Yondu verlaat Twitter

Gunns goede vriend Michael Rooker, die in de eerste twee GotG-films de rol van Yodu speelde, heeft het na alle reacties helemaal gehad met Twitter. De acteur kondigde aan te kappen met zijn Twitteraccount en verder te gaan met Instagram.
Reacties op ontslag Guardians Of The Galaxy-regisseur

“We Are Groot. We Are A Family”.

Actrice Pom Klementieff, die de rol van de ingetogen Mantis speelt, reageerde wat subtieler. Zij plaatste een kleine filmpje waarin zij schrijft: “We Are Groot. We Are A Family. We Stand Together”.

Filmszusjes Gamorra en Nebula steunen hun familie

Zoe Saldana, die in de GotG-films te zien is als de groene vechtmachine Gamorra, houdt zich op de vlakte. Toch steekt ze Gunn een beetje een hart onder de riem door te zeggen dat ze van ALLE (in caps lock) leden van haar GotG-familie houdt. De Britse Karen Gillan, die Gamorra’s blauw-paarse zus Nebula speelt, stuurde eveneens een tweetje waarin ze haar hele GotG-familie steunt.

Wijze woorden van Star-Lord

En wat zegt Star-Lord zelf van dit alles? Chris Pratt plaatste een Bijbelse spreuk die adviseert om snel te zijn met luisteren, maar traag met spreken en oordelen. “Eerst luisteren en niet te snel je oordeel klaarhebben”, lijkt zijn advies.

Een beter mens

De meest uitvoerige reactie komt van James Gunns broer Sean, die in de beide Guardians-films een bijrolletje heeft als Kraglin. In een reeks openhartige tweets geeft Sean ruiterlijk toe dat zijn broer vroeger best wel een klootzak was, en dat zowel hij als hun moeder niets moesten hebben van zijn grove grappen, maar dat James juist door het maken van de Guardians of the Galaxy-films een beter mens is geworden, dat eindelijk zichzelf gevonden heeft:

Opvallend is dat de cast zich als een hechte familie opstelt, en dat maakt nieuwsgierig naar wat er met de derde Guardians-film gaat gebeuren. Gunn had net de eerste versie van het script af, en opnames zouden in januari van start moeten gaan.

Lees verder