Dance battle: RTL komt met nieuw seizoen Dancing With The Stars

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dance battle: RTL komt met nieuw seizoen Dancing With The Stars

Dance battle: RTL komt met nieuw seizoen Dancing With The Stars

|
|

Laatste update:

Onlangs kondigde SBS6 aan dat het de populaire dansshow Dance Dance Dance bij RTL4 wegkaapte. RTL laat het er niet bij zitten en brengt zélf een klassieker terug: Dancing With The Stars!

RTL bracht het nieuws zojuist naar buiten via RTL Boulevard; Albert Verlinde vertelde het vanochtend in de Ochtendshow van Frank Dane, op Radio 538.

Welke sterren meedoen aan de danswedstrijd is nog niet bekendgemaakt; de zoektocht is ook pas eind december begonnen, dus het kan even duren voor de hele lijst bekend is. Wél is zeker dat Chantal Janzen het dansprogramma presenteert. Of Humberto Tan terugkeert als danspresentator is onzeker; ook omdat hij zijn eigen voetbalprogramma krijgt.

In tegenstelling tot het populaire Dance Dance Dance, dat een grote hit was voor RTL, draait Dancing With The Stars om ‘ballroom dancing’. Geen ‘twerking’ dus, maar stijldansen zoals walsen, de tango, quickstep, etc. BN’ers worden gekoppeld aan een professionele danspartner, en trainen voor een wekelijkse afvalrace.

… With The Stars

In Nederland was Dancing With The Stars (2005) één van de eerste programma’s dat draaide om een wedstrijd tussen bekende Nederlanders. Later volgden natuurlijk o.a. kunstschaatsen, schoonspringen en boksen vanwege één of andere reden. In Nederland was het programma al jarenlang niet meer te zien, maar het is in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië nog erg populair.

De show eindigde in 2009, na vier seizoenen. Daarnaast werden er twee specials gemaakt, en keerde het programma in 2012 terug bij de NPO, met de titel Strictly Come Dancing. Hoewel de show een succes was, kwam er geen tweede seizoen. Nu Dance Dance Dance verkast naar SBS6, is er tóch weer ruimte ontstaan.

Wanneer de nieuwe Dancing With The Stars op tv verschijnt is nog niet bekendgemaakt. RTL4 verloor de eerste 'Dance Battle' van SBS6, maar misschien maken ze alsnog kans om de 'Dance-oorlog' te winnen.

Lees verder