The Shining Twins

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Shining Twins

Creepy tweeling uit The Shining duikt op bij afscheid queen Elizabeth

|
|

Laatste update:

De zussen uit The Shining stonden net als vele britten afgelopen week in de 8 kilometer lange rij om een laatste groet te brengen aan Queen Elizabeth II. Via sociale media deelden Lisa en Louise Burns – beter bekend als de horrortweeling uit Stanley Kubricks klassieker - hun reis in de wachtrij. 

Twinning is winning

42 jaar geleden speelde de eeneiige tweeling de enge zusjes in toch wel een van de meest iconische horrorfilms aller tijden. Nu namen ook zij afscheid van de geliefde Britse koningin. Nadat ze al vier uur in de rij hadden gestaan tweetten ze dat zo nog een aantal uren te gaan hadden, voordat ze afscheid konden nemen van de royal. Volgens Britse media had de rij op een gegeven moment een wachttijd van maar liefst 12 uur!

De uitvaart

De uitvaart van Queen Elizabeth II heeft wereldwijd hoogstwaarschijnlijk miljarden kijkers getrokken. De echte kijkcijfers moeten nog gepubliceerd worden, maar met alleen de Britse belangstelling lopen ze al hoog op. Andere wereldsterren als David Beckham namen eveneens afscheid van de koningin samen met meer dan een kwart miljoen Britten. Ook in Nederland stemden we massaal af op de urenlange tv-registratie van Elizabeths uitvaart. Volgens cijfers van Stichting KijkOnderzoek keken er gemiddeld 1,5 miljoen mensen naar de uitzendingen op NPO 1 en 2. Als je het totaalaantal kijkers neemt – waarin ook mensen worden opgenomen die maar 1 minuut hebben gekeken – kom je uit op een veel groter aantal: meer dan 6 miljoen kijkers.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder