Angela de Jong in Jinek op RTL 4

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Angela de Jong in Jinek op RTL 4

Carlo Boszhard neemt het op voor Angela de Jong

|
|

Laatste update:

AD-columniste Angela de Jong krijgt steun uit onverwachte hoek! Niemand minder dan Carlo Boszhard springt in de bres voor de schrik van Hilversum.

Eerder moest Angela nog klappen verwerken van Youp van 't Hek, kreeg ze een verbale vuist van Humberto Tan én schold Britt Dekker haar uit voor 'verschrikkelijk mens' - en dat is slechts kritiek van de afgelopen maanden. Hoge bomen vangen veel wind, denken we dan. De tv-columns van het AD worden namelijk supergoed gelezen. Maar... blijkbaar is niet héél Hilversum anti-Angela!

Carlo Boszhard

Married at First Sight-presentator Carlo Boszhard ontpopt zich als Angela-fanboy! Hij is één van de weinige BN'ers die eens positief is over de schrijfster. "Wat heerlijk dat het in de media zo vaak over je gaat", zo begint hij zijn nieuwe column voor Televizier. "Laat collega-journalisten maar roepen dat je te veel op te tv bent. Het doet natuurlijk pijn dat niemand zich druk maakt over een recensie in de Volkskrant of het NRC Handelsblad."

Carlo Boszhard neemt het op voor Angela de Jong

Topper

Carlo vindt Angela top. "De vraag in medialand is: Wat vindt Angela ervan? Punt." De twee kennen elkaar ook persoonlijk. "We komen elkaar soms tegen bij talkshows en je hebt jezelf een keer gespeeld in De TV Kantine, nadat we je toch best wat plaagstootjes gegeven hadden. Dat kan twee dingen betekenen: je bent inderdaad graag op televisie (en wat is daar mis mee?) of je hebt zelfspot." 

Benaderbaar

Maar waarom vindt hij haar dan zo goed? "Omdat je benaderbaar bent en niet vanaf een troon regeert, vinden anderen dat wellicht moeilijk. Ze zien liever een afstandelijke grachtengordelbewoner die televisie sowieso al haat, op die ene elitaire documentaire na waar geen hond naar kijkt." Wat een liefde! Maar dat is nog niet alles hoor. "Je schrijft met passie en liefde voor het vak", vervolgt Carlo. "Nee, ik ben het niet altijd met je eens, maar je columns zijn onvoorspelbaar en komen uit het hart."

De hele column van Carlo Boszhard kun je hier teruglezen.

Lees verder