Youp van 't Hek, ophef, Angela de Jong

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Youp van 't Hek, ophef, Angela de Jong

Youp van 't Hek hekelt tv-optredens van Angela de Jong

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Als het aan Youp van 't Hek ligt, zou Angela de Jong niet zo vaak meer met haar gezicht op tv te zien zijn. Zo laat hij weten in gesprek met de VARAgids.

De cabaretier vindt het niets dat Angela de Jong op tv wordt gevraagd wat ze van het tv-jaar, een tv-trend of een specifiek tv-programma vindt om er na de uitzending nogmaals over te praten. "Twee dagen later komt dezelfde Angela ons bijbeppen over wat ze van het inmiddels uitgezonden meesterwerk vindt en herhaalt dan eigenlijk hardop wat ze al in haar rubriekje in het AD geschreven heeft." Youp is hier helemaal klaar mee. “Niet dat ik schnabbelkont Angela haar lucratieve inkomsten wil ontzeggen, maar toch is mijn vraag voor het nieuwe jaar: mag het op tv iets minder over tv gaan?”

Eerdere kritiek

Angela de Jong mag zelf hier en daar een sneer uitdelen in haar columns of tv-optredens, maar het is niet de eerste keer dat ze zelf ook kritiek moet incasseren. Zo liet Humberto Tan vorige week nog weten dat hij woest was door haar column over Op1. Hij vond haar column racistisch en vrouwonvriendelijk, iets waar Telegraaf-columnist Rob Goossens het mee eens was. Overigens ontstond er meer ophef toen bleek dat Angela de Jong positief schreef over Jinek (omdat ze daar wél te gast was) en vervolgens Op1 door het slijk haalde.

Lees verder