Afrojack verzorgt de pauze-act op het Eurovisie Songfestival

Veronica Superguide logo
Afrojack verzorgt de pauze-act op het Eurovisie Songfestival

Boom! Afrojack pauze-act op Eurovisie Songfestival!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Tussen de waanzinnige acts en de pijnlijk houterige interviewtjes moet er op het Eurovisie Songfestival natuurlijk óók gedanst worden, en dáár hebben Nederlandse DJ’s gelukkig erg veel verstand van. De pauze-act van het ESF is niemand minder dan… Afrojack!

Het nieuws werd bekendgemaakt door Gerben Bakker, de eindredacteur van de live-uitzendingen van het ESF, in de ochtendshow Aan De Slag! op Radio 2.

Tijdens het vorige Songfestival, in Israël, zorgde Madonna voor veel opschudding. De zangeres zong kneitervals én schoffeerde de organisatie door een Palestijnse vlag op het podium te tonen; kritiek leverend op het beleid van de Israëlische regering.

De Nederlandse organisatie haastte zich eerder om te zeggen dat Madonna ‘absoluut niet’ op het toneel komt bij het ESF. Eric van Tijn meldde al dat erg gekeken werd naar Nederlandse acts, en op het gebied van dansmuziek is ons land natuurlijk een grote speler.

Het wordt trouwens geen rechttoe-rechtaan optreden van Afrojack. De DJ werkt samen met een 65-koppig orkest, een gospelkoor met 25 leden én een 40-tal dansers. Volgens showleider Gerben Bakker hebben er nog ‘nooit zoveel mensen tegelijk op een Songfestival-podium gestaan, en wordt de show een mix van uiteenlopende muzikale stijlen.’

Afrojack goes Songfestival

Op dit moment lijkt het er op dat er tussen 12 en 16 mei gewoon publiek aanwezig zal zijn bij het Eurovisie Songfestival. Bakker heeft nog geen instructies gehad van de internationale organisaties met betrekking tot het COVID-19-virus. In Rotterdam verdedigt zanger Jeangu Macrooy de nationale eer, met het soulvolle nummer Grow.

Lees verder