Vernietigende reacties op Madonna’s Eurovisie-optreden

Vernietigende reacties op Madonna’s Eurovisie-optreden

Het gastoptreden van Madonna op het door Duncan Laurence gewonnen Eurovisie Songfestival is online met vernietigende reacties ontvangen. De organisatie van deze 64e editie dacht met het gastoptreden van Madonna nog wel zo'n topper binnengehaald te hebben, maar dat pakte anders uit. De 60-jarige popdiva was niet best bij stem, en haar zwakke performance en dat rare ooglapje zorgden voor volop verschrikking en hilariteit op Twitter. Vele BN'ers wisten dan ook niet waar ze het zoeken moesten:

WTF?

Na een niet al te toonvaste uitvoering van Like a Prayer volgde het nieuwe nummer Future, dat door veelvuldig gebruik van autotune behoorlijk dertien-in-een-dozijn klonk. Dankzij een pretentieus optreden, waarin Madonna omringd werd door dansers met gasmaskers op, ging het WTF-gehalte al snel door het plafond van het Tel Aviv Convention Center.

Nu al goed zoeken om het nog online terug te kijken

Madonna’s optreden valt niet los terug te kijken op het officiële Eurovisie YouTube-kanaal, in tegenstelling tot de optredens van alle deelnemende landen. Dat kan iets met rechten te maken hebben, maar misschien is het een poging van Madonna’s management om de schade van deze PR-blunder te beperken. Wie goed zoekt, die kan haar nu al infameuze bezoekje aan Tel Aviv echter nog wel terugkijken in de livestream. Vanaf 02:56 barst het feest los. 

Niet alleen in Nederland twitterde men verbijsterd over het bizarre optreden van het pop-icoon, wereldwijd regende het onthutste en hilarische reacties. De beste was afkomstig van Game of Thrones-acteur Pilou Asbaek, die in de HBO-serie de rol speelt van de ruige zeeschuimer Euron Greyjoy. Ook al ziet deze piraat er behoorlijk ruig uit, toch besefte de Deense acteur na het zien van Madonna dat dit de look was waar hij voor had moeten gaan.