Madonna Eurovisie Songfestival

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Madonna Eurovisie Songfestival

Songfestival Rotterdam wordt 100% Madonna-vrij

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Madonna komt absoluut niet op het Songfestival in Rotterdam. Dat laat muzikaal leider van het Songfestival, Eric van Tijn, in Op1 weten. Rotterdam hanteert in mei dus een Madonna-vrije zone. Zou de parkeerwacht haar bekeuren als ze de zangeres spotten?

Nederlandse optredens

Volgens van Tijn komen er alleen Nederlandse artiesten optreden: “Die zijn wat mij betreft ook van wereldniveau.” Wie de eer krijgt om de avond te vullen is nog niet bekend. Er is wel al gekozen maar de onderhandelingen moeten nog afgerond worden. Aan de voorbereidingen zal het in ieder geval niet liggen, zo spijkert Jan Smit zijn Engels bij met een cursus bij de nonnen in Vught.

Valse noot

Madonna’s optreden van vorig jaar op het Songfestival viel niet bepaald in de smaak. Sterker nog, kijkers vonden het verschrikkelijk! De 60-jarige zangeres zong vals en voerde de performance matig uit. Om maar niet te spreken over haar rare ooglapje waar heel Twitter niet over uitgepraat raakte. Niet gek dus dat de organisatie dit jaar geen flop als interval-act in Rotterdam wilt hebben staan.

Madonna-verbod

Al eerder maakte de Rotterdamse PVV’er Maurice Meeuwissen zich sterk voor een ‘Madonna-verbod’ tijdens het Songfestival. Doordat de zangeres met de Palestijnse en Israëlische vlaggen een politiek statement maakte zei het PVV-lid dat ze een risico is voor de openbare orde. Rotterdam stemde tegen het verbod.

Jeangu Macrooy

Nederland wordt dit jaar vertegenwoordigd door Jeangu Macrooy. De Surinaamse zanger neemt het stokje over van Duncan Lawrence en voelt zich "onbeschrijfelijk vereerd." Zal de soulmuziek van Jeangu net zo in de smaak vallen als Arcade van Duncan?

Lees verder