Madonna tijdens het Eurovisie Songfestival

Veronica Superguide logo
Madonna tijdens het Eurovisie Songfestival

PVV Rotterdam wil Madonna verbieden op Eurovisie maar wordt tegengehouden

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Als het aan Rotterdams PVV-raadslid Maurice Meeuwissen ligt, dan mag Madonna op de finaledag van het Eurovisie Songfestival niet naar Rotterdam komen. Op Twitter deelt hij de motie die de fractie heeft ingediend. 

Politiek statement

De 60-jarige zangeres kreeg vernietigende reacties op haar optreden tijdens het Eurovisie Songfestival 2019 in Tel Aviv. Zelf vond ze haar valse optreden helemaal prima! Misschien heeft ze alleen haar sterk bewerkte video op YouTube teruggeluisterd? Maar dat is niet de reden waarom Meeuwissen de motie heeft ingediend. Ze maakte met de Palestijnse en Israëlische vlaggen een duidelijk politiek statement, wat verboden is volgens de Songfestival-regels.

Madonna is gewoon welkom

Het PVV-lid zegt daarom dat Madonna het antisemitisme vergroot en een groot risico vormt voor de openbare orde en veiligheid. Maar hoe groot is de kans nou dat het in Rotterdam wordt gehouden én dat het popicoon nog een keer komt optreden… De Rotterdamse Raad stemde dan ook tegen het verbod. De enige die vóór stemde was uiteraard Meeuwissen zelf.

Welke stad?

Naast Rotterdam zijn ook Utrecht, Arnhem, Den Bosch en Maastricht nog in de race voor de organisatie van het muziekfestijn. Amsterdam, Den Haag en Leeuwarden hadden uiteindelijk toch geen beschikbare locatie en Breda is bang voor te hoge kosten. In augustus wordt duidelijk welke stad heeft gewonnen en of Madonna ook weer welkom is. 

Lees verder