Boer Jan

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Boer Jan

‘Boer Zoekt Vrouw zet privédetectives in’

|
|

Laatste update:

Er zijn in de loop der jaren al aardig wat vreemde snuiters voorbijgekomen in Boer Zoekt Vrouw. Tegelijkertijd liep Yvon Jaspers nog nooit tegen een wietplantage in de hooizolder aan, of een illegaal naai-atelier in een graanschuur waar nazivlaggen in elkaar worden gejast (door onbetaalde weeskindjes). De show zet al jaren privédetectives in om kandidaten te screenen!

Privédetective Sander van Betten vertelde in Weekend dat hij voor Boer Zoekt Vrouw natrok of er bijvoorbeeld aangiftes liepen tegen mogelijke kandidaten. Boeren met extreem-rechtse sympathieën hadden sowieso geen kans, en mensen die bekendstonden als vervelend mochten ook niet meedoen. Naar eigen zeggen heeft Van Betten af en toe een paar mogelijke kandidaten moeten afstrepen, maar om wie het gaat zegt hij niet.

Boer Zoekt Vrouw

De detective belde onder een valse naam met mensen die mogelijke kandidaten kennen, om wat meer informatie te ontfutselen. Hij denkt dat boer Jans opvallende bekentenis over zijn drugsgebruik ook op deze wijze boven water kwam.

De deelnemer overviel zijn aspirantvriendinnen nogal met de mededeling dat hij op zijn tijd wel eens een pilletje wil nemen op een festival. Van Betten vermoedt dat de redactie hem tot deze bekentenis gezet heeft, zodat het verhaal niet via de pers onthuld werd, en het programma zou beschadigen.

In het huidige seizoen van Boer Zoekt Vrouw gonzen er ook geruchten dat één van de deelnemende dames een boer een poot uitgedraaid heeft. Onlangs reageerde ze daar woest op, ontkende ze in alle toonaarden. We zijn toch wel erg benieuwd hoe dat afloopt.

Foto: KRO-NCRV/Linelle Deunk

Lees verder