Matilda, moviestill

Veronica Superguide logo
Matilda, moviestill

Blue Monday: de 7 vrolijkste films ooit

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Oké, hoog tijd om van die Blue Monday-kater af te komen. Wij hebben een lijst met de vrolijkste films ooit, zodat jij binnen no-time weer dansend in de woonkamer staat.

7. Singin' in the Rain (1952)

De titel zegt genoeg: het is een film vol muziek en romantiek. We kennen de iconische scène - Gene Kelly die in de regen door de straten danst – maar deze hieronder is ook geniaal. Donald O'Connor zingt het al: Make 'em laugh! Nou dat komt wel goed.

6. Mamma Mia! (2008)

De muziek van ABBA is het beste medicijn voor een slechte dag. Daarnaast heeft Mamma Mia ook nog een flinke groep acteurs weten te strikken, met onder andere legende Meryl Streep, Amanda Seyfried die zingt als een nachtegaal en Pierce Brosnan die, tja… Zijn valse gezang is eigenlijk net zo vermakelijk om aan te horen als de getalenteerde cast.

Meryl haalde (natuurlijk) het lijstje met de actrices die ook fantastisch kunnen zingen.

5. Harry Potter and the Sorcerer’s Stone (2001)

Oké, dit is misschien niet de beste Harry Potter-film, maar zeker wel de vrolijkste! Het is de eerste keer dat we duiken in de magische wereld van J.K. Rowling – tenzij je de boeken hebt gelezen natuurlijk. De grote ‘bad guy’ Voldemort speelt nog geen grote rol, Harry hoeft alleen nog maar te dealen met Draco. En kijk die jonge koppies! Genoeg om je op te vrolijken.

4. Forrest Gump (1994)

Eigenlijk is elke film met Tom Hanks goed, toch? Maar vooral Forrest Gump geeft je een warm gevoel vanbinnen. De aandoenlijke, hardwerkende persoonlijkheid van Forrest laat je even geloven dat alles goed is in de wereld. En onthoud: “Life was like a box of chocolates. You never know what you're gonna get.” Laat al die verrassingen maar gewoon op je afkomen!

3. Toy Story (1995)

Je kan niet misgaan met een Pixar-film op je slechte dag. En al helemaal niet met Toy Story! Een groot voordeel is dat er meerdere films van zijn, dus je kan lekker bingen. De animatiefilm zit vol heerlijke bijfiguren zoals Mr. Potato Head en Slinky Dog. Toch zijn het Buzz Lightyear en Sheriff Woody die de film maken, met wederom: Tom Hanks. Kijk nou hoe hard hij zijn best doet om ons aan het lachen te maken!

2. Matilda (1996)

Matilda is magisch, met dank aan de schrijver van het boek: Roald Dahl.  Pestkoppen worden even flink op hun plek gezet door Matilda. Hoe rot haar leven soms ook is, ze gaat  niet bij de pakken neerzitten. Dat is de motivatie die we kunnen gebruiken op een verschrikkelijke dag als deze. Oh en Bruce die een hele chocoladetaart weg eet? It’s a mood.

1. Paddington (2014)

De ultieme feelgood is Paddington. Kom op! Dat schattige, onhandige beertje maakt je dag. Dan zit Paddington ook nog vol met Britse sterren als Julie Walters, Sally Hawkins en Hugh Bonneville. Mocht je na het kijken van deze film écht nog niet vrolijk zijn (hoe???), zet dan Paddington 2 aan. Met een nog leukere slechterik: Hugh Grant. Wij beloven dat je zo weer over die maandag-kater heen bent!

Wil je nog meer vrolijke films kijken? Dit zijn nog eens 8 fijne feelgood-films op Netflix.

Lees verder