Black Panther-regisseur tekent ook voor vervolg

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Black Panther-regisseur tekent ook voor vervolg

Black Panther-regisseur tekent ook voor vervolg

|
|

Laatste update:

Geruststellend nieuws voor Marvel-fans: Black Panther-regisseur Ryan Coogler gaat ook het vervolg op deze hitfilm schrijven en regisseren. Dit zat er natuurlijk al dik in, maar toch is het goed om te weten dat het nu ook zeker is. De film werd immers mede zo'n groot succes mede doordat Marvel Studios Coogler alle artistieke vrijheid gaf om van Black Panther echt zijn ding te maken. Een vervolg met een andere regisseur zou per definitie al minder zijn dus.

Cultureel fenomeen

De eerste Black Panther overtrof in februari alle verwachtingen. De film haalde wereldwijd meer dan 1,3 miljard dollar binnen, waarvan 700 miljoen in Amerika alleen al. Daarnaast bleek de film een cultureel fenomeen, aangezien sommige trotse Afro-Amerikaanse bioscoopbezoekers in traditionele Afrikaanse klederdracht en zelfs met traditionele muziekinstrumenten naar de cinema gingen. Ook werd Black Panther overladen met juichende recensies, en Disney en Marvel hebben dan al laten weten dat ze flink campagne willen voeren voor de film rond de tijd van de Oscarnominaties.

11 Februari 2021?

The Hollywood Reporter meldt dat voorbereidingen voor de film eind 2019 of begin 2020 van start zullen gaan. En daarmee is de gefluisterde releasedatum van 11 februari 2021 nog waarschijnlijker. Natuurlijk mogen we Chadwick Boseman weer verwachten als Koning T'Challa en we rekenen er ook op dat Letitia Wright weer van de partij zal zijn als zijn geniale zusje Shuri. Waar de film precies over zal gaan is nog niet helemaal duidelijk, maar zoals we vorige week al riepen zou een verfilming van het beroemde The Panther vs The Klan-verhaal een passende reactie zijn op de gespannen situatie in Amerika.

Voordat Coogler aan de slag gaat met Black Panther 2 produceert hij eerst nog even Space Jam 2, waarin LeBron James Michael Jordan opvolgt. Ook gaat hij in 2019 samen met Black Panther-schurk Michael B. Jordan de dramafilm Wrong Answer maken.

Lees verder