Op1

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Op1

Bevestigd: alle Op1-presentatoren mogen blijven!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De NPO laat weten voorlopig nog lekker door te gaan met de huidige presentatoren in Op1. Zelfs Giovanca Ostiana, die het minst geliefd is bij de kijkers volgens een onderzoek van Maurice de Hond, mag blijven.

Out of the box

Op1 had de grote taak om Jinek te vervangen toen de blonde presentatrice de overstap maakte naar RTL. De NPO kwam onverwacht uit de hoek en besloot 10 (!) presentatoren aan te stellen ter vervanging. "Zou dat wel goed gaan?", klonk het overal. Maar Op1 overtreft alle verwachtingen en scoort regelmatig beter dan concurrent Jinek.

Bevestigd: alle Op1-presentatoren mogen blijven!

Vast plekje tot de zomer

Niet gek dus dat de presentatoren door mogen gaan na dit succesvolle begin. In ieder geval tot de zomer blijven de 10 op hun plek, vertelt een NPO-woordvoerder in het AD. In half juni begint dan de sportzomer met Studio Europa (met het EK Voetbal) en De Avondetappe (tijdens de Tour de France). Of die evenementen door kunnen gaan vanwege het coronavirus, is nog maar de vraag.

Of Op1 langer op tv te zien is als deze evenementen niet doorgaan, weet de NPO nog niet. “We kijken nog hoe lang de zomerstop van Op1 precies duurt. Mochten actuele ontwikkelingen erom vragen, dan hebben we genoeg mogelijkheden om daarop in te spelen.

Reclames, reclames, reclames

In het begin scoorde Jinek ook nog behoorlijk goed, voornamelijk omdat RTL tactisch besloot de show niet te onderbreken met reclames. Nu Jinek tóch weer reclames toelaat hebben kijkers extra reden om naar Op1 te zappen. De talkshowoorlog is nog in volle gang…

Lees verder