Eva Jinek op RTL 4

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Eva Jinek op RTL 4

Ai! Jinek kijkcijfers dalen terwijl Op1 stijgt

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Peter Koelewijn

Slecht nieuws voor Eva Jinek want haar kersverse talkshow lijkt in een dip te zitten! En nog slechter nieuws: grote NPO-concurrent Op1 ziet zijn kijkcijfers stijgen. De talkshowoorlog is nu echt in volle gang!

Laagterecord voor Jinek

Jinek had gisteravond 600.000 kijkcijfers volgens Stichting Kijkonderzoek wat een laagterecord is voor de talkshowhost die voorheen steevast een miljoen mensen trok. Het is nog te vroeg om haar kijkcijferkoningin af te noemen, maar het is wel een interessante ontwikkeling in de kijkcijferoorlog tussen RTL en de publieke omroep.

Op1 kruipt uit dal dankzij Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel

Op1 heeft ondertussen weer de wind mee na een eigen dip en had gisteravond presentatieduo Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel. Die deden het uitstekend volgens de kijkers want ze bleven hangen en waren op het hoogtepunt met 857.000!

Wie wint de talkshowoorlog?

Er is nog geen duidelijke winnaar want Jinek en Op1 hebben allebei betere cijfers gehad. RTL doet er in ieder geval veel aan om Eva niet de volgende Twan Huys te maken en offert daarvoor zelfs reclameblokken tussen de uitzending op.

Sowieso winnen wij allemaal want zowel Jinek als Op1 krijgen goede kritieken op hun interviews en gasten. Alleen tv-recensent Angela de Jong is duidelijk meer voor kamp Jinek.

Lees verder