Frits Wester in Jinek

Veronica Superguide logo
Frits Wester in Jinek

Frits Wester in Jinek: 'Ik dronk eenderde fles wodka en zes glazen wijn'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Na een lange rustpauze is Frits Wester weer terug bij RTL Nieuws en in Jinek vertelde hij eenmalig over zijn alcoholprobleem: "Een alcoholist is geen oude man met een lange baard onder een brug. Maar het is je broer, je collega, je zwager."

Als limonade

In september ging Wester er een tijdje tussenuit, nadat hij meerdere keren beschuldigd was van dronken presenteren. Bij Jinek legt hij eenmaal uit hoe het precies in elkaar zat. "Je drinkt op borrels, na het zeilen, het is gezellig, en op een gegeven moment wordt het te veel", stelde Wester. "Je tolerantiegrens ligt hoog, je drinkt het als limonade." Soms ging er wel eenderde fles wodka en zes, zeven glazen wijn doorheen op een dag. "Ik dronk niet tijdens het werk, ik had geen financiële problemen, geen stress, ik vond het gewoon lekker. Er zijn zoveel mensen die ondanks deze problemen blijven functioneren."

Afgevlogen kilo's

In de paar maanden rust die Frits heeft genomen, zat hij in een rehab-kliniek in Zuid-Afrika en is hij enorm veel afgevallen. 20 kilo's vlogen er vanaf en nu hij is afgekickt is de presentator weer terug bij RTL Nieuws. Wester voelt zich enorm gesteund door collega's en kijkers die hij op straat tegenkwam. 

Lees verder