Ondanks eerdere protesten geeft Frits Wester toch toe een alcoholprobleem te hebben

Veronica Superguide logo
Ondanks eerdere protesten geeft Frits Wester toch toe een alcoholprobleem te hebben

Frits Wester heeft tóch alcoholprobleem, neemt tv-pauze

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Frits Wester last een werkpauze in bij RTL Nieuws. Wester is de komende tijd even niet meer te zien in het journaal om te werken aan zijn alcoholprobleem. Nadat half Nederland de journalist zichzelf door een interview zag lallen geeft Wester dit nu zelf toe.

RTL-verslaggever Frits Wester is de komende tijd niet op televisie te zien. Wester neemt een pauze, vanwege ‘gezondheidsproblemen, gerelateerd aan alcohol’, zo meldt hij op de site van RTL.

Deze week was Frits Wester voor het eerst sinds tijden niet actief rond Prinsjesdag en de Algemene Politieke Beschouwingen. RTL zette de verslaggever even op non-actief, naar aanleiding van een bizar optreden in het RTL Nieuws op 8 september.

Toen Wester gevraagd werd om de ophef in het proces tegen Geert Wilders te duiden, leek hij aardig beneveld. In eerste instantie zei Wester ‘erg moe te zijn geweest’ omdat hij vlak daarvoor uit het vliegtuig stapte. RTL nam daar geen genoegen mee en ging met Wester in gesprek.

De weg naar herstel

Geruchten over een drankprobleem deden al langer de ronde en de verslaggever maakte af en toe een verwarde indruk tijdens televisieoptredens. Wester bleef echter glashard ontkennen, tot hilariteit van de televisiekijker, terwijl alcoholproblemen eigenlijk natuurlijk niet grappig zijn. Met de gezamenlijke verklaring van Wester en RTL geeft de journalist zijn alcoholprobleem toe en belooft hij er aan te werken.

Op de website van RTL verklaart Frits Wester dat hij de bezorgdheid van RTL en de kijker zeer serieus neemt. Zijn gezondheidsproblemen laten op het moment niet toe dat hij zijn werk naar behoren uitvoert. De verslaggever voelt zich gesteund door RTL en hoopt de ruimte te krijgen om aan zijn herstel te werken.

Hopelijk knapt Frits snel weer op. De moeilijkste stap is soms toegeven dat je een probleem hebt; daar kan bijvoorbeeld Gordon ook over meepraten.

Lees verder