‘Dronken Frits Wester kampt met groot alcoholprobleem’, RTL grijpt in

Veronica Superguide logo
‘Dronken Frits Wester kampt met groot alcoholprobleem’, RTL grijpt in

‘Dronken Frits Wester kampt met groot alcoholprobleem’, RTL grijpt in

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Frits Wester blijft de gemoederen flink bezighouden. Nadat hij gisteren een dronken indruk maakte op RTL 4, brengt het AD nu naar buiten dat de verslaggever al jaren kampt met ‘een groot alcoholprobleem.’

De dubbele tong van Frits – die maar moeilijk uit zijn woorden kwam – zorgde voor verbazing op twitter. Het gaat zelfs zó ver dat RTL Nieuws het bewuste fragment offline haalde. Volgens AD-journalist Gudo Tienhooven is het “al jaren een publiek geheim” dat Frits onder werktijd regelmatig aan de drank zit. Zelf ontkent hij dit.Het fragment van gisteren:

Overmatig alcoholgebruik

Het AD baseert zich op “vele bronnen” van wie de namen bij de krant bekend zijn. “Niemand twijfelt aan Westers professionaliteit, maar zijn drankprobleem is een groeiende ergernis onder zijn RTL-collega’s”, schrijft Tienhooven. “Wat de verslaggever in zijn privétijd doet is aan hem, maar – zo klinkt het – ook de kijker zag hem vaker live zeer wankel zijn verhaal doen. In die gevallen kregen zijn optredens meer aandacht dan het nieuws zelf.”

Reactie Frits

Het RTL Nieuws zet Frits de komende dagen even niet in, zo vertelde Aran Bade vanavond in RTL Boulevard. Hij sprak Frits. Zijn reactie? “Ik ben oververmoeid”. Volgens Tienhooven ging het al vaker mis. Wester zou toen ‘smoesjes’ hebben gebruikt. Van een ‘parasiet’ tot een ‘jetlag’. “Voor alle tv-optredens – ook in talkshows - die bij de kijker opzien baarden, heeft Wester een verklaring.” Ook ‘hongerklop’ zou een go-to-smoesje van Frits zijn.Het is niet bekend wanneer Frits Wester weer terugkeert in het RTL Nieuws.

Lees verder