Eva Jinek op RTL 4

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Eva Jinek op RTL 4

Jinek verbaast kijkers met reclame: ‘was niet de afspraak!’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Eva Jinek kwam gisteren opeens met een (onaangename) verrassing. Ze onderbrak haar talkshow op RTL 4 voor... reclame?!

Wat zullen we nu krijgen? Reclame op een commerciële zender? Schandalig! Nee, alle gekheid op een stokje: kijkers spreken op twitter hun verbazing uit nu Jinek blijkbaar toch tijdens - en niet vóór - haar show 'de boodschappen' moet laten zien. "Reclame was niet de afspraak", zegt de onverbiddelijk harde kijker Marijke. "Jammer Eva", zucht een ander.

Talkshowoorlog

We kunnen dus gerust spreken van een enorme twist in de talkshowoorlog. Is dit nieuwe strategie van Jinek? Vorige week scoorde ze namelijk een diepterecord en ze zakte deze week zelfs nog iets verder weg: nog nooit eerder keken er zo weinig mensen

Reclame-strategie

Waar het nu op neerkomt? Jinek onderbreekt haar show met een reclame. Voorheen - als we er even vanuit gaan dat dit 'de nieuwe strategie' is - kwam er direct een reclame nadat ze haar gasten even kort introduceerde. Of ze hiermee weer een slag in de talkshowoorlog met Op1 gaat winnen is niet bekend. Gisteren won ze wel, al bleven er met 701.000 kijkers maar weinig Voice-fans hangen: de talentenjacht scoorde namelijk 1,5 miljoen kijkers (zo onderzocht Stichting KijkOnderzoek). Op1 deed het net iets minder met 649.000 kijkers.

Lees verder