Beau van Erven Dorens gaat live confrontatie aan met bloedzuigers

Beau van Erven Dorens heeft het stokje weer overgenomen van Eva Jinek en dat staat eigenlijk vrijwel meteen gelijk aan chaos in de studio. Deze avond gaat de presentator de confrontatie aan met een bloedzuiger, samen met Jurre Geluk. Dat zorgde voor hilariteit en verwarring bij de kijkers. Ook Emma Wortelboer wist met haar bijzondere sieraden de kijkers aan het lachen te krijgen. 

beau
© RTL

Jurre Geluk (de legendarische Mol van Wie is de Mol?) zit samen met Emma Wortelboer aan tafel bij Beau om te praten over hun nieuwe programma Steken & Prikken. Het idee achter het kinderprogramma is dat de twee presentatoren worden geprikt door insecten zoals wespen of spinnen. Als de nieuwe versies van Freek Vonk laten ze op die manier zien hoe biologie werkt. Het levert eigenlijk vooral grappige beelden op. Mét natuurlijk ook van het welbekende geluid dat Emma kan produceren en we allemaal nog kunnen herinneren als de dag van gisteren.

Zelf ervaren

Beau zou Beau niet zijn als hij het ook zelf eens zou willen ondervinden. Toeval wil dat er bloedzuigers aanwezig zijn in de studio. De perfecte gelegenheid om de ‘medicinale kracht’ van deze insecten eens te ervaren.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Beau
© RTL

Noodzaak

Hey liefje”, zegt Beau liefkozend als de bloedzuiger op zijn arm wordt geplaatst. Ook Jurre Geluk moet eraan geloven en krijgt dus ook een bloedzuiger op zijn arm. De twee voelen - buiten het gezuig - nauwelijks iets van het insect. Het doet dan ook geen pijn. De kijkers hadden wel wat meer verwacht en hoopten stiekem op veel meer. Het is nogal een anticlimax dat de uitzending nog vóór de verwijdering van die bloedzuigers wordt afgekapt. Kijkers laten weten op Twitter nauwelijks de noodzaak van dit item in te kunnen zien.

De tekst gaat verder onder de tweets

Spiraal-oorbel

Gelukkig is er nog altijd Emma Wortelboer die onverwachts voor ophef, drama of hilariteit zorgt bij de kijkers. In de uitzending van Beau deze avond was het laatste het geval. Wie goed kijkt kan namelijk zien dat haar oorbel nogal - euhm - apart is. Aan haar oor pronkt namelijk een spiraaltje. “Emma weet dat ze niet zwanger kan worden via haar oor?”, vraagt een kijker zich af op Twitter. “Niet helemaal functioneel…

Beau
© RTL

Beau is iedere werkdag rond 22.00 uur te zien op RTL 4.