Bassie en Adriaan

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Bassie en Adriaan

Drommels! Bassie & Adriaan-expositie in Museum Vlaardingen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

We zijn nog lang niet af van die dekselse clown en acrobaat! Het Museum Vlaardingen komt dit jaar met een speciale tentoonstelling over het leven van Bas en Adriaan van Toor, oftewel Bassie & Adriaan.

Het museum start op 15 juli met de expositie Bassie & Adriaan - Een Schat Aan Herinneringen. De expositie draait natuurlijk om de belevenissen van de beroemde clown en acrobaat, maar richt zich ook op het leven van de gebroeders Van Toor zelf.

De tentoonstelling wordt verdeeld in meerdere onderdelen. Er is veel aandacht voor The Crocksons, het acrobatenduo dat de broers vormden vóór ze als Bassie & Adriaan optraden. Met hun stoelenact hadden ze in de jaren 50, 60 én 70 internationaal succes.

Bassie en Adriaan!

Eind jaren 70 traden de Van Toors op als de bekende Bassie & Adriaan op televisie (en in films), waar hele volksstammen mee opgroeiden. Bekend was ook het circus van Bassie & Adriaan, en hun samenwerking met Circus Renz. De expositie richt zich op de circusshows, de televisieserie én het vroege Crocksons-werk van het duo.

Het Museum Vlaardingen toont veel attributen en voorwerpen uit deze periodes, geeft achtergrondinformatie en richt een ‘hall of fame’ op, waar alle onderscheidingen van Bassie & Adriaan te zien zijn. Tot slot worden er speurtochten georganiseerd, en rondleidingen rond verschillende opnamelocaties in de stad.

Opvallend is dat Bas van Toor al eerder met alle Bassie & Adriaan-spullen aanklopte bij het (noodlijdende) Museum Vlaardingen, maar dat er toen geen interesse was om een expositie over het duo in te richten. Clown Bassie voelde zich flink in zijn taas geknepen!

Dag, vriendjes!

Bassie & Adriaan - Een Schat Aan Herinneringen is vanaf 15 juli tot en met 25 oktober te bezoeken.

Ondertussen is het een dynamische tijd voor fans van de clown en acrobaat. De twee lanceerden een populaire kledinglijn, zijn nog steeds in een bittere strijd verwikkeld met De Baron, en lichamelijk zijn Bas en Aad van Toor er ook niet zo best aan toe. Drommels!

Lees verder