• BN'ers
  • Op1
  • Ophef

Angela de Jong over weglopen Op1-gast door Gordon: 'Overtrokken reactie'

Door Robin Heerkens
Gordon en Angela de Jong

Je hebt het vast meegekregen: filosoof Fleur Jongepier liep gisteren verontwaardigd weg uit de Op1-uitzending na controversiële uitspraken van Gordon over 'woke' en slavernij rondom het WK in Qatar. Volgens Gordon-aartsrivaal Angela de Jong een "overtrokken actie": Gordon ging tenslotte niet eens zingen, sneert ze sarcastisch.

Gordon en Angela: het is als water en vuur. Niet geheel verrassend komt 'Goor' dan ook niet lekker uit de nieuwste column van Angela voor het AD. "Ik vond het een overtrokken reactie. Het viel voor de verandering toch wel mee? Gordon had ook over zijn ‘slechts’ 25 terugvallen in coke- en drankverslaving per jaar kunnen beginnen", fileert ze de SBS6-presentator die laatst plots weer eens opdook op Insta.

Zingen

"Over zijn failliete koffietenten. Over zijn psoriasis, suikerziekte, reuma of de overval op zijn huis", gaat ze verder. "Over zijn hondjes. Over een nieuwe, grote liefde. Hij had opzichtig de derrières van de familie De Mol kunnen aflikken." Of "nog erger", volgens Angela: "hij had kunnen gaan zingen. Dan had ik het volkomen begrepen dat iemand hard wegrent".

Op1

Angela ziet het uitnodigen van Gordon, ondanks zijn knipperlichtrelatie met de media (dan weer een mediastilte, dan weer niet), als een soort 'opoffering' van Op1-duo Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana. "Die konden het als goed christen natuurlijk niet over hun hart verkrijgen om hun WNL-collega’s Jort en Welmoed op te laten draaien voor de gênantste gast van de week: Jan ‘Sinterklaas’ Slagter. Dus offerden zij zich op."

Ter 'verdediging' van Gordon komt Angela nog met een andere optie. Misschien heeft Fleur de laatste tijd wel veel Jinek gekeken "en denkt ze dat dit erbij hoort in een talkshow".

Verklaring EO

Iets eh... 'serieuzer' dan. Waarom liep Fleur dan precies weg? Ze gaf aan te blokkeren na de uitspraken van Gordon, zo reageerde een EO-woordvoerder eerder vandaag tegenover het AD. "Nadat ze een heftig verhaal had verteld over grensoverschrijdend gedrag, viel de opmerking van Gordon over ‘niet te woke zijn’ verkeerd. Ze had graag gevat willen reageren, maar dat lukte niet. We vinden het vervelend dat dit zo gelopen is, maar we hebben na afloop nog goed met elkaar gesproken”, liet de EO-woordvoerder weten.