Angela de Jong

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Angela de Jong

Angela de Jong is op oorlogspad: 'the bitch is back'

|
|

Laatste update:

TV-columnisten Angela de Jong is terug van vakantie en dat zullen de BN'ers weten ook. "The bitch is back", schrijft ze in haar nieuwste column, waarin ze keihard uithaalt naar half Hilversum.

Angela knalt er meteen in met een soort oorlogsverklaring aan iedereen die haar de mond wil snoeren. Ze ontpopt zich tot de Michael Bay van de tv-recensenten: de ene explosie is nog niet voorbijgekomen of de andere staat alweer klaar. "Ik heb er totaal geen behoefte aan om komend tv-seizoen angstvallig in de pas te gaan lopen bij de zelfbenoemde elite van Nederland, hoe graag sommige van mijn dierbare collegaatjes binnen en buiten deze krant dat ook zouden zien." De column is smullen geblazen voor iedereen die geniet van sneren, harde woorden en uithalen. 

Don't fuck with Angela

Haters gonna hate, zou je denken, maar Angela is echt klaar met haar criticasters. "Ik blijf schrijven en benoemen wat ik vind. Van een programma, van zenderbazen die denken dat de kijker seniel is, aanstellerige BN’ers mét bikini of zónder slipje en van racismeschreeuwers die tegengas verdienen." En nu moeten de sneren naar BN'ers en programma's nog komen!

Angela de Jong is op oorlogspad: 'the bitch is back'

Uitgerust

Zo vindt ze dat de ruggengraat van Johan Derksen en René van der Gijp - die weer met ex-aartsrivaal Wilfred Genee aan tafel zitten - bestaat uit 'smurfensnot'. Het lijkt erop dat Angela de Jong de afgelopen weken niet heerlijk uitgerust op het strand lag te bakken. Nee; elke dag begon haar bloed meer en meer te koken! "Ik waarschuw alvast: mijn handen jeuken", schrijft ze.

Hilversum is gewaarschuwd

Waarom jeuken haar handen? "Om bijvoorbeeld degene die bij de NPO verantwoordelijk is voor De Hit Kwis, TV Toppers en Tim Hofman in Op1 eens flink aan te pakken. Kan het armoediger en gemakzuchtiger?" Het ligt volgens de schrik van Hilversum aan RTL en SBS, die mede vanwege herhalingen geen serieuze concurrentie vormden. "Zo zie je maar weer wat gebrek aan serieuze concurrentie doet, nu RTL en SBS al weken in het kijkcijferravijn liggen. Vroeger, en dat is nog maar acht maanden geleden, moest je toch echt iets kunnen om een latenighttalkshow te mogen presenteren. Nu zetten ze daar elke zichzelf overschreeuwende millennial neer, als hij maar een jasje aantrekt."

De hele column van Angela vind je - doordrenkt van woede - op de AD-site. Wees gewaarschuwd, haar handen jeuken!

Lees verder