Johan Derksen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Johan Derksen

TV-comeback Johan Derksen is géén hit

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Gisteren was Johan Derksen voor het eerst weer in een tv-studio te vinden nadat de pleuris uitbrak achter de schermen van Veronica Inside. Hij zat samen met Wim Kieft en Hélène Hendriks aan tafel voor de voor- en nabeschouwing van de Champions League-halve finale (voortaan op SBS6 in plaats van Veronica), maar... dat scoorde niet al te best.

Nog niet zo heel lang geleden hing er een donkere wolk boven VI nadat René van der Gijp en Johan Derksen hevig in de clinch lagen met Wilfred Genee. Uiteindelijk greep John de Mol in en redde hij het programma. Gisteren zat Derksen dus weer aan een tv-tafel.

Weinig kijkers

Er keken relatief gezien erg weinig mensen naar de uitzending rondom Manchester City en Real Madrid. Namelijk: 552.000 kijkers, zo onderzocht Stichting KijkOnderzoek. En dat is zéker weinig als je het vergelijkt met de talentenjacht We Want More. Die zat altijd wel rond de 800.000 kijkers en moest speciaal voor deze wedstrijden plaatsmaken. De laatste twee We Want Mores zijn nu op de zondagen te zien. Hopelijk voor SBS6 verhuizen de vaste kijkers ook mee...

'Rustige zomer'

Ondanks alles is Johan zijn relativeringsvermogen nog niet kwijt. "Ik heb best een rustige zomer gehad", grapte hij tijdens de uitzending. Ook verklapte Johan dat hij wel spijt heeft van één actie rondom de VI-rel. Zo had hij liever niet willen onthullen dat de helft van zijn VI-salaris voortaan naar goede doelen gaat. "Je moet daar nooit mee koketteren. Als je dat weggeeft, dan moet je dat ook weggeven en je bek houden en opnieuw schijt aan iedereen hebben. Dus dat is mijn enige fout."

Ook vanavond is er weer Champions League op SBS6. Om 20:30 uur om precies te zijn. Dit keer zonder Johan en Hélène, maar met Wilfred Genee en René van der Gijp.

Lees verder