De Hit Kwis, Romy Monteiro

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De Hit Kwis, Romy Monteiro

Romy Monteiro reageert op dramatische kijkcijfers De Hit Kwis

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Het NPO-programma DeHit Kwis zou hét programma van deze zomer moeten worden, maar qua kijkcijfers en reacties valt het vies tegen! Presentatrice Romy Monteiro reageert nu bij Shownieuws voor het eerst op die tegenvallende geluiden.

Het muzikale programma met Romy Monteiro en Kees Tol begon begin deze week met zo'n 500.000 kijkers, maar die cijfers zijn inmiddels alweer gehalveerd. "Het is een hele moeilijke start", erkent Romy Monteiro zelf ook. "Ik sta er op zich wel goed in. Het is een nieuw programma en we zitten tussen twee nieuwsdingen in, dus het is even aanpoten voor ons allemaal."

Nieuwe uitzendingen

Het Twitterende publiek lijkt nog niet volledig overtuigd van zowel de huppelende presentatoren als het concept op zich, maar toch worden er wonderbaarlijk genoeg nog nieuwe uitzendingen gemaakt. ''Volgende week gaan we de opnames afmaken en daar heb ik eigenlijk wel heel veel zin in." Romy hoopt dat ze uit de onlangs verschenen afleveringen wat kan leren over wat ze beter kan doen."Het format is eigenlijk gewoon heel leuk, want het is gewoon muziek. Daar heb ik geen twijfels over." 

Dance, dance, dance

Eén kritiekpunt is het vele dansen dat de presentatoren "op een overdreven manier" doen. De voormalig Dance, Dance, Dance-deelneemster (die wel een hele bekende figurant in één van haar clips had) geeft eerlijk toe dat dit ook wel in haar zit. "Ik kan dus niet stoppen met dansen. Elke keer als ik een hit hoor, denk ik: nee, niet gaan dansen, want je bent gewoon presentatrice. Maar ik wil gewoon de hele tijd." Tja, we weten niet of het nou zoveel voor de kijkcijfers gaat doen als ze hier wel plots mee stopt. We vrezen dat dit programma na de zomer geruisloos ten onder gaat. Beluister hier het fragment met Romy terug.

De Hit Kwis is iedere doordeweekse dag om 19:00 uur te zien.

Beeld: Elvin Boer

Lees verder