Homeland

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Homeland

7 dingen die je moet weten voor je Homeland seizoen 8 kijkt

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

We hebben er lang op moeten wachten maar vanavond start eindelijk seizoen 8 van Homeland op NPO 3! Waarom werd het zo vaak uitgesteld en wat kunnen we allemaal verwachten? Wij beantwoorden alle prangende vragen in dit overzicht met alles dat je moet weten voordat je begint aan het nieuwe seizoen van Homeland!

1. Waarom moesten we zo lang wachten op het achtste seizoen?

De première van het achtste seizoen heeft even op zich laten wachten. Eigenlijk wilden ze in 2019 al klaar zijn, maar vanwege problemen in de opnamegebieden lukte het de Amerikaanse zender Showtime niet om die deadline te halen. Daarna werd het nóg een keer uitgesteld omdat de makers niet tevreden waren over het werk. Voor het achtste seizoen willen ze flink uitpakken met de spannende megahit. 

Volgens Gary Levine, hoofd entertainment bij de Amerikaanse zender Showtime, is seizoen 8 het wachten meer dan waard: “Ik heb de eerste scripts gelezen en ik kan je vertellen dat Homeland een adembenemende, verrassende en ontroerende ontknoping in petto heeft.”

2. Wat staat er te gebeuren?

Saul Berenson (Mandy Patinkin) is de nationale veiligheidsadviseur van president Warner, die Elizabeth Keane opvolgde in het zevende seizoen. Geheimagent Carrie Mathison (Claire Danes) werd in een Russische gevangenis zowat doodgemarteld, maar overleefde het nipt. Een paar jaar later probeert Saul vredesbesprekingen te organiseren met de Taliban, en neemt hij weer contact op met Carrie omdat ze veel ervaring heeft in Afghanistan. Carrie is nog steeds niet helemaal hersteld, maar besluit haar oude vriend nog een keer te hulp te schieten. Samen halen Saul en Carrie alles uit de kast om vrede te sluiten met de Taliban. Homeland verplaatst zich dus weer naar het Midden-Oosten, nadat de focus in de afgelopen seizoenen op de Verenigde Staten en Europa lag. 

3. Is dit het laatste seizoen?

Helaas wel... Het achtste seizoen van Homeland sluit de hitserie af. Verwacht dus een megaklapper op het einde. Gelukkig liggen er 12 afleveringen op ons te wachten, dus voorlopig zijn we nog even zoet. We denken liever nog niet na over dat zwarte gat waar we in terechtkomen na de laatste aflevering. 

4. Wat beloven de beelden in de trailers?

De eerste beelden van seizoen 8 beloven een explosieve finale. We zien hoe spion Carrie moet bijkomen van haar tijd bij de Russen en dat haar mentor Saul haar vraagt te helpen met de vredesonderhandelingen met de Taliban.

5. Welke oude bekenden keren er terug?

De makers brengen een aantal oude bekenden terug in het laatste seizoen. Zo zal Numan Acar weer te zien zijn als spion Haissam Haqqani, de terrorist die in seizoen 4 een bloederige aanslag pleegde op de Amerikaanse ambassade in Pakistan. Daarnaast kruipt Nimrat Kaur weer in de huid van de Pakistaanse ISI-agente Tasneem Qureshi.

6. Wat zeggen de eerste reacties over het slotseizoen?

In Amerika lopen ze iets voor en zij hebben de eerste afleveringen al mogen zien. De reacties liegen er niet om: dit wordt een topseizoen. Op Rotten Tomatoes scoort het 84%. Vooral het acteerwerk en de sterke verhaallijnen worden de hemel in geprezen. "Echt een must-see! Ze hebben iets heel moois gedaan met het oude en nieuwe verhaal", klinkt het op Metacritic.

7. Wanneer kunnen we genieten van het nieuwe seizoen?

Homeland seizoen 8 start vandaag 5 april op televisie. Vanavond om 20:25 uur is de eerste aflevering te zien op NPO 3, waarna elke zondag een nieuwe aflevering uitgezonden wordt. Het seizoen zal pas later op Netflix verschijnen, wel kun je op de streamingdienst terecht voor de eerste 7 seizoenen. 

Benieuwd naar welke films en series je verder uit kan kijken? Bekijk hier wat er in april allemaal op Netflix verschijnt! Heb je Netflix al helemaal uitgespeeld? Kijk ook eens naar de tofste releases op Ziggo, Disney+ en Amazon Prime.

Lees verder