In Homeland seizoen 8 keren Saul en Carrie terug naar Afghanistan

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
In Homeland seizoen 8 keren Saul en Carrie terug naar Afghanistan

Homeland seizoen 8 is vanaf déze datum te zien op NPO3

|
|

Laatste update:

Update: de uitzenddatum is uitgesteld. Homeland seizoen 8 is vanaf 5 april te zien op NPO 3.

Hieronder volgt het oorspronkelijke bericht:

Carrie Mathison en Saul Berendsen zetten nog één keer alles op alles voor hun Homeland. De NPO heeft bekendgemaakt wanneer het laatste seizoen te zien is!

Jarenlang leefden we mee met Saul Berendsen en Carrie Mathison, terwijl ze het ene complot na het andere ontrafelden. Terroristen, een geflipte president én andere spionnen bleken weinig goeds in de zin te hebben.

Het achtste seizoen van Homeland werd vrij snel na het slot van het zevende aangekondigd. Het slotseizoen werd echter wel een paar keer uitgesteld. Eigenlijk had de serie medio 2019 moeten beginnen; later werd dat najaar 2019. Omdat verschillende opnamelocaties helemaal volgeboekt waren, of in onrustig gebied lagen, werd het uiteindelijk begin 2020.

In het achtste seizoen is Saul Berendsen (Mandy Patinkin) veiligheidsadviseur van president Ralph Warner, die vredesbesprekingen voert met de Taliban. Saul is van mening dat Carrie Mathison (Claire Danes) hierbij erg belangrijk is vanwege haar ervaring in Afghanistan. Carrie is in het zevende seizoen van Homeland flink te grazen genomen in een Russische gevangenis, en herstelt nog van haar verwondingen.

Tijdens de besprekingen duikt echter ook een oude bekende van de spionnen op: Haissam Haqqani. Deze terrorist richtte in het vierde seizoen een bloedbad aan in de Amerikaanse ambassade in Pakistan. Dat worden gezellige onderhandelingen!

Homeland seizoen 8

Homeland verplaatst zich dus weer naar het Midden-Oosten, nadat de focus in de afgelopen seizoenen op de Verenigde Staten en Europa lag. Het achtste seizoen bestaat uit twaalf afleveringen waarin we eindelijk zien hoe het verhaal van Carrie eindigt.

Het laatste seizoen van Homeland is vanaf 16 februari te zien op NPO3. In de Verenigde Staten begint de spionagethrillerserie een weekje eerder, op 9 februari, en we liggen in 2020 dus één weekje achter. Valt mee, toch? Hoewel de serie af en toe behoorlijk uit de bocht vloog zijn we toch razendbenieuwd naar de conclusie!

Lees verder