De kogel is door de kerk: Homeland stopt na seizoen 8

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De kogel is door de kerk: Homeland stopt na seizoen 8

De kogel is door de kerk: Homeland stopt na seizoen 8

|
|

Laatste update:

Het zit erop. Carrie en haar immer jengelende gezicht mogen hun biezen pakken en naar huis. Homeland stopt na seizoen 8.

'Carrie is intens'

Het nieuws komt uit de koker van David Nevins, CEO van Showtime, de zender die Homeland in Amerika uitzendt. Hoofdrolspeler Claire Danes en Showrunner Alex Gansa praten volgens hem al enige tijd over een passend einde voor de serie.

Een verrassing is het dan ook niet. Soortgelijke geruchten deden al langere tijd de ronde. Afgelopen april gaf Danes aan redelijk klaar te zijn met Carrie. “Ze is vrij intens”, zei de actrice toen. Dat hadden wij je tegen het einde van seizoen 1 al kunnen vertellen, Claire.

Officieel

Enfin, het is nu officieel bevestigd en dat is geen verkeerde keuze. Menig serie springt de spreekwoordelijke haai na een seizoen of 5. Toch zou het ons, met het oog op het huidige tv-klimaat, niets verbazen als er nog een spin-off in de pijplijn zit.

Seizoen 8

Waar seizoen 8 ons naartoe brengt is nog even de vraag. Gansa zag er wel heil in om te eindigen in Israël, Homeland is namelijk gebaseerd op een Israëlische serie genaamd Prisoners of War (Hatufim in het Hebreeuws). De verwachte releasedatum voor het laatste seizoen is begin 2019.

Lees verder