• The Handmaid's Tale

Alexis Bledel niet te zien in The Handmaid’s Tale seizoen 5

Door Sabine Schults
Alexis Bledel in The Handmaid's Tale

Het nieuwe seizoen van The Handmaid’s Tale moet het zonder Alexis Bledel doen. De actrice die Emily/Ofglen speelde in de eerste vier seizoenen, kondigt haar vertrek aan: “Na lang nadenken had ik het gevoel dat ik op dit moment uit The Handmaid’s Tale moest stappen.”

Eeuwig dankbaar

De actrice heeft een Emmy gewonnen voor haar vertolking van een van de hoofdrollen. Voor Alexis komt het verhaal nu tot een einde. Ik ben Bruce Miller eeuwig dankbaar voor het schrijven van zulke waarheidsgetrouwe en resonerende scènes voor Emily, zegt ze tegen Deadline.

Rory Gilmore

Je kunt Alexis kennen van haar rol als Rory in Gilmore Girls. Seizoen 5 van The Handmaid’s Tale verschijnt later dit jaar op de Amerikaanse streamingdienst Hulu. De eerste vier seizoenen zijn te zien bij Videoland.

Komt The Handmaid’s Tale tot een einde?

Stopt The Handmaid’s Tale na seizoen 5 of gaat de serie nog even door? Veel is nog onbekend. Alexis is in elk geval niet van de partij. Het is nog niet duidelijk wat dit betekent voor haar personage. Dit weten we wel al over het nieuwe seizoen.

Luister ook naar onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via Spotify, Apple Podcasts en andere populaire podcast-apps.