• BN'ers
  • SBS
  • Shownieuws
  • TV

Airen Mylene aangedaan in Shownieuws: ‘Dat raakt me’

Airen Mylene shownieuws late editie pride amsterdam

In de Late Editie van Shownieuws komt de Pride Amsterdam aan bod. Airen Mylene en Frits Huffnagel raken geëmotioneerd als ze over het evenement en de betekenis ervan praten.

Pride Amsterdam in Shownieuws

Pride Amsterdam is begonnen! De opening wordt besproken in de Late Editie van Shownieuws. Presentatrice Airen Mylene vraagt aan Frits Huffnagel wat Pride Amsterdam voor hem betekent. “Ja, veel”, zegt hij. “Het is heel erg belangrijk. Ik euh…” En dan wordt Frits emotioneel. De tranen schieten in zijn ogen, maar hij herpakt zich: “Dat je mag zijn wie je bent en dat je mag houden van wie je wilt.

Bijzonder om hier te wonen

Frits legt vervolgens uit dat het eigenlijk heel bijzonder is om in een land te leven waar je inderdaad mag zijn wie je bent. In maar liefst 71 landen is dat namelijk helemaal niet zo! “Laten zien van: ‘Jongens, we zijn er.’ Dat moet natuurlijk 365 dagen per jaar, maar deze negen dagen [van Pride Amsterdam] staat het echt even extra centraal.

'Dat het ontzettend diep zit'

Airen – die eerder nog moest ingrijpen in Shownieuws – wil het nog even over die emotionele reactie van Frist hebben. Die laat haar namelijk ook niet koud: “Frits, dat het jou nu zo raakt, dat raakt mij ook weer. Je gaat toch mee in de feestelijkheden, maar jouw reactie zegt natuurlijk alles. Dat het ontzettend diep zit.” Frits beaamt dat: “Ja, want we zijn nog niet zo ver.

Even in de Pride-stemming komen? Deze LGBT+-series moet iedereen kijken! Ook leuk: dit zijn de zeven beste films over dragqueens.

De Late Editie van Shownieuws zie je elke dag rond 22:50 uur op SBS6.  

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.