Michael Myers in Halloween Kills 2021

Veronica Superguide logo
Michael Myers in Halloween Kills 2021

9 horrorfilms om naar uit te kijken in 2021

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

2020 gaat de geschiedenis als horrorjaar. Hopelijk blijft het griezelen dit jaar beperkt tot de bioscopen. Aan deze horrorfilms die in 2021 uitkomen zal het in ieder geval niet liggen!

Run

De chronisch zieke Chloe wordt opgevoed door haar overbezorgde moeder. Maar wanneer de tiener hunkert naar meer vrijheid, krijgt zij een hele andere kant te zien van de vrouw die haar heeft grootgebracht…. De rol van de maniakale moeder wordt gespeeld door Sarah Paulson, bekend uit American Horror Story. Eerder toonden we al de trailer voor deze psychologische horrorfilm!

Releasedatum: 4 februari

9 horrorfilms om naar uit te kijken in 2021

Wrong Turn

In 2003 verscheen Wrong Turn, een niet onaardige slasher over een groepje vrienden die worden belaagd door een stel doorgefokte rednecks. Inmiddels zijn we alweer toe aan deeltje zeven (hoewel de makers zelf gestopt zijn met tellen). Afgaande op de trailer volgt Wrong Turn trouw de formule van zijn voorgangers. Dat zal voor de liefhebber echter eerder een aanbeveling zijn dan een afknapper.

Releasedatum: 25 maart

9 horrorfilms om naar uit te kijken in 2021

A Quiet Place Part II

Emily Blunt keert in A Quiet Place Part II terug als weduwe die haar kinderen probeert te beschermen tegen een invasie van bloeddorstige wezens. Maar de familie komt er al snel achter dat de monsters niet hun enige zorg zijn... In 2018 riepen we A Quiet Place nog uit tot onze favoriete horrorfilm van het jaar. En de eerste trailer voor dit vervolg belooft opnieuw een bloedstollend avontuur!

Releasedatum: 22 april

9 horrorfilms om naar uit te kijken in 2021

Spiral: From the Book of Saw

Na een reeks matige vervolgen valt het niet mee om nog enthousiast te worden van een nieuwe Saw-film. Maar Spiral: From the Book of Saw kan wel eens het verschil maken! De hoofdrollen in deze horrorfilm zijn namelijk voor Samuel L. Jackson en Chris Rock. Zij spelen twee rechercheurs die geconfronteerd worden met een sadistische seriemoordenaar. Bonuspunten: de populaire comedian Rock tekende ook voor het scenario!

Releasedatum: 20 mei

9 horrorfilms om naar uit te kijken in 2021

The Conjuring: The Devil Made Me Do It

Paranormaal onderzoekers Ed en Lorraine Warren (opnieuw gespeeld door Patrick Wilson en Vera Farmiga) raken in deze derde The Conjuring-film betrokken bij een lugubere rechtszaak. Een moordverdachte beweert namelijk dat hij tijdens zijn misdaden bezeten was door een demonische kracht. Net als de voorgaande delen in deze razend populaire horrorserie is The Conjuring: The Devil Made Me Do It gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Releasedatum: 3 juni

9 horrorfilms om naar uit te kijken in 2021

The Forever Purge

In The Forever Purge slaan Adela en Juan op de vlucht voor een Mexicaans drugskartel. Ze wanen zich veilig op een verlaten ranch in Texas. De rust is echter van korte duur als blijkt dat een groep relschoppers de Purge niet wil beperken tot één nacht per jaar... Dit vijfde deel in de reeks is ook meteen het laatste, maar dat hebben horrorfans natuurlijk vaker gehoord!

Releasedatum: 8 juli

9 horrorfilms om naar uit te kijken in 2021

Don’t Breathe 2

Don’t Breathe was een van de grootste horrorhits van 2016. Het duurde dan ook niet lang voordat een vervolg werd aangekondigd. Stephen Lang (Avatar) keert hierin terug als de blinde oorlogsveteraan. Hij leidt een teruggetrokken bestaan en heeft zich ontfermd over een meisje wiens ouders zijn omgekomen bij een brand. Maar als het weeskind wordt ontvoerd, moet hij opnieuw in actie komen…

Releasedatum: 12 augustus

9 horrorfilms om naar uit te kijken in 2021

Candyman

Candyman uit 1992 is nog altijd een cultfavoriet onder horrorliefhebbers, vooral dankzij de titelrol van de charismatische Tony Todd. In dit late semi-vervolg verdiept een kunstenaar zich in de stadslegende rondom de mysterieuze moordenaar… maar daar betaalt hij al snel een hoge prijs voor. Oscarwinnaar Jordan Peele (Get Out, Us) schreef het scenario voor deze Candyman 2.0… en naar verluidt komt Tony Todd ook nog even buurten!

Releasedatum: 26 augustus

9 horrorfilms om naar uit te kijken in 2021

Halloween Kills

Veertig jaar na de eerste Halloween-film keerde Michael Myers terug in een even geslaagde als grimmige reboot. Daarin ontsnapte de gemaskerde seriemoordenaar uit de gevangenis om wraak te nemen op Laurie Strode (Jamie Lee Curtis). In Halloween Kills hoopt hij de klus alsnog af te maken. Waarschijnlijk met weinig succes: in 2022 is het namelijk tijd voor de ultieme showdown tussen Laurie en Michael in Halloween Ends!

Releasedatum: 14 oktober

9 horrorfilms om naar uit te kijken in 2021

Lees verder